|
Recept na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné )
Recept na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polohrubá mouka 150g, pšeničná celozrnná jemně mletá mouka 50g, kakao 1 vrchovatá lžička, prášek do pečiva 1/2 sáčku, mléko 2 lžíce, rum 1 lžíce, cukr krupice 1 lžíce (nebo vanilkový cukr), Hera(máslo) 125g. NÁPLŇ: měkký tvaroh 250g, vanilkový cukr 1, rum 3 lžíce, cukr krupice 70g, solamyl 1/2lžíce (nebo vanilkový pudink),¨ 3-4menší oloupaná jablka(kdo nemá rád nemusí je dávat)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné )
Recept na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ): NA vál nebo do širší mísy vsypeme obě mouky,přidáme prášek do pečiva,kakao,cukr,promícháme,přidáme tekutiny-spojíme je s moukou v kašičku a pak přidáme nastrouhaný tuk.Vše pořádně ručně propracujeme,až nám vznikne hladké těsto které nelepí.Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do chladničky nebo mrazáku na ztuhnutí. Mezitím si připravíme náplň-Všechny suroviny(až na jablka) si pečlivě vymícháme.Na konec přidáme na jemné plátky nakrájená jablka a jemně promícháme. Dvě třetiny těsta si vyválíme,vložíme do formy,upravíme,mírně propícháme a vložíme na něj náplň.Zbylé těsto vyndáme z chladu a postrouháme na hrubém struhadle na náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20min(záleží na troubě). Koláč necháme vychladnou a pak krájíme. Koláč je krásně křehký a pokud ho upečeme den předem nic se nestane.Koláč lehce zvláční a je jemný.
Poznámka k receptu na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ): Recept mám z jedné kuchařky o pečení,ale trošku jsem si ho upravila k naší chuti. Tenhle moučník rozhodně nepatří mezi tzv."slaďury" a když se nakonec neposype cukrem,rozhodně se o něm nedá říct,že je přeslazený.Máme ho moc rádi a spolu s kávičkou nebo čajíkem patří k našim oblíbeným.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 29.11.2009
- Počet porcí: 1 koláč - forma průměr 23cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Polohrubá mouka 150g, pšeničná celozrnná jemně mletá mouka 50g, kakao 1 vrchovatá lžička, prášek do pečiva 1/2 sáčku, mléko 2 lžíce, rum 1 lžíce, cukr krupice 1 lžíce (nebo vanilkový cukr), Hera(máslo) 125g. NÁPLŇ: měkký tvaroh 250g, vanilkový cukr 1, rum 3 lžíce, cukr krupice 70g, solamyl 1/2lžíce (nebo vanilkový pudink),¨ 3-4menší oloupaná jablka(kdo nemá rád nemusí je dávat).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy ( bezvaječné )
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|