RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky, recepty Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky, Třešňový, tvarohový, dortík, se, želé, košíčky


Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky

Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na korpus: 2 vejce, špetička soli do sněhu, 60 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 1/4 lžičky prášku do pečiva, trochu tuku na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Na tvarohovou hmotu: 500 g tvarohu ve vaničce, 3 dl mléka, 20 g sypké želatiny, 1 skořicový cukr, moučkový cukr dle potřeby, pár kapek cukrařského aroma Griotte - je možné ho vynechat, 1 Rama Cremefine na šlehání 250 ml nebo jiná šlehačka, zhruba 350 g třešní Na želé košíčky: 1 sáček polské Galaretky - měla jsem višňovou příchuť + 400 ml vody na přípravu Kdo nemá možnost Galaretku koupit, tak použije buď ovocné želé v prášku od Dr. Oetkera, vyrábí se ve dvou příchutích - jahodové a broskvové a připraví si ho dle návodu, ale taky doporučuji ubrat trochu vody, aby pak želé bylo trochu tužší. Taky se může ochutit voda nějakým ovocným sirupem nebo nápojovým práškem - něco jako Tang, Vitacit apd. a na 5 dl ochucené vody použijeme 20 g sypké želatiny. Taktéž můžeme použít nějaký džus nebo neperlivou limonádu. Množství želé si musíme upravit podle velikosti košíčků nebo tvořítek, spíš doporučuji udělat z dvojnásobné dávky. Na dozdobení šlehačku, topping, meduňku nebo mátu..

Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky
Zvětšit obrázek

Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky

Recept na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky:
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji 100%tuk, např Omegu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a po částech přidaváme mouku prosátou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný se špetičkou soli. Lehce vždy promícháme, rozetřeme na dno dortové formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Po vychladnutí odstraníme papír na pečení a korpus dáme zpět do čisté formy. Do mléka vsypeme práškovou želatinu, metličkou prošleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání buď ve vodní lázni nebo opatrně a pomalu přímo na plotýnce zahříváme až se želatina rozpustí tak odstavíme, necháme trochu prochladnout. Teplota při rozpouštění stačí kolem 50°C, neměla by přesáhnout 60°C.Tvaroh si prošleháme se skořicovým cukrem a moučkovým cukrem dle potřeby, můžeme přidat malinko griotkového aroma(možná by chutnalo i punčové), přidáme prochladlé mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec už lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a ještě zkusíme, jestli máme hmotu dost sladkou, jinak ještě přisladíme. Počkáme, až nám hmota začne malinko tuhnout, vmícháme do ní vypeckované třešně, rozetřeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky ztuhnout. Nejlépe do druhého dne. Dortová forma je úplně plná. Galaretku nebo ovocné želé od Dr. Oetkera si připravíme dle návodu na sáčku. Doporučuji ale ubrat vody - místo 500 ml dát 400 - 450 ml, aby pak želé bylo tužší. Ovocné želé je, dá se říci totéž, co Galaretka, jen se musí přidat cukr nebo náhradní sladidlo. Oba dva přípravky se rozpouštějí v 5 dl horké, převařené vody, ale už se pak nesmí vařit. Musíme počítat s tím, že docela dlouho trvá, než začínají želírovat. Můžeme použít i klasickou sypkou želatinu, na 5 dl ochucené vody ji dáme 18 - 20 g. Želatinu necháme chvíli nabobtnat a pak zahříváme a mícháme do rozpuštění, odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60°C. Stačí ji rozpustit v polovině ohřáté ochucené vody a pak po rozpuštění smíchat s tou studenou. Tato směs želíruje rychleji. Připravené vlahé ovocné želé nalijeme do silikonových košíčků nebo jiných vhodných tvořítek. Do každého košíčku vložíme pár třešní a necháme pořádně ztuhnout. Taky se dá želé vylít na nějaký pekáček a pak kulatou formičkou vykrajovat. Množství želé si musíme upravit podle velikosti košíčků, abysme měli na každou porci jeden. Spíš doporučuji udělat z 1 lt tekutiny. Pokud máme nějaké třešně navíc, tak je ponoříme do připravené želatiny, vytáhneme, necháme ztuhnout a použijeme ještě na dozdobení.

Poznámka k receptu na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky:
Kdo nemá rád skořici, tak se dá přidat místo ní vanilkový cukr a do těsta třeba trošku citronové kůry. Místo třešní se dá použít i jiné sezónní ovoce. Dortová forma je opravdu úplně plná. Dávám odkaz na přípravu ovocného želé http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Mám tady velmi podobný recept, korpus je stejný, ale tvarohová hmota je jiná, dělaná z 250 g tvarohu v kostce a nepopsala jsem tam výrobu želé košíčků. http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva... Další velmi podobný recept je taky tady, ale zcela nepečený. http://www.toprecepty.cz/recept/2052-jablecny-dort...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 09.08.2011
  • Počet porcí: 10 - 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na korpus: 2 vejce, špetička soli do sněhu, 60 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 1/4 lžičky prášku do pečiva, trochu tuku na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Na tvarohovou hmotu: 500 g tvarohu ve vaničce, 3 dl mléka, 20 g sypké želatiny, 1 skořicový cukr, moučkový cukr dle potřeby, pár kapek cukrařského aroma Griotte - je možné ho vynechat, 1 Rama Cremefine na šlehání 250 ml nebo jiná šlehačka, zhruba 350 g třešní Na želé košíčky: 1 sáček polské Galaretky - měla jsem višňovou příchuť + 400 ml vody na přípravu Kdo nemá možnost Galaretku koupit, tak použije buď ovocné želé v prášku od Dr. Oetkera, vyrábí se ve dvou příchutích - jahodové a broskvové a připraví si ho dle návodu, ale taky doporučuji ubrat trochu vody, aby pak želé bylo trochu tužší. Taky se může ochutit voda nějakým ovocným sirupem nebo nápojovým práškem - něco jako Tang, Vitacit apd. a na 5 dl ochucené vody použijeme 20 g sypké želatiny. Taktéž můžeme použít nějaký džus nebo neperlivou limonádu. Množství želé si musíme upravit podle velikosti košíčků nebo tvořítek, spíš doporučuji udělat z dvojnásobné dávky. Na dozdobení šlehačku, topping, meduňku nebo mátu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na třešňový tvarohový dortík se želé košíčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Třešňový tvarohový dortík se želé košíčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist