|
Recept na Treska s rozmarýnem
Recept na Treska s rozmarýnem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Treska s rozmarýnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky tresky (jeden plátek cca 200 g), šťáva ze 3 citrónů, máslo, olivový olej, rozmarýn, bílé víno, sůl, pepř....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Treska s rozmarýnem
Recept na Treska s rozmarýnem: Umyté plátky ryby hodně pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžičku másla a trochu olivového oleje, dáme rybu posypeme rozmarýnem a zprudka orestujeme z každé strany cca 2-3 minuty (každá strana je porozmarínovaná), zeslabíme a dopékáme ještě 5 minut. Vyjmeme tresku a do výpeku dáme zbytek citronové šťávy, přilijeme půl hrnku bílého vína a zprudka vaříme (dokud se aspoň půlka neodpaří) Postupně vmícháme asi dvě lžíce másla a opepříme. Cca po 1é minutách nalijeme na rybu a podáváme (nejlépe s brambory či s bram. kaší)
Poznámka k receptu na Treska s rozmarýnem: Citrónové šťávy jsem dala méně - je to zítřejší oběd pro dceru, která si ho sama jen ohřeje... Tak jsem se snažila, aby to snědla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Treska s rozmarýnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Shoska (Zuzana)
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 plátky tresky (jeden plátek cca 200 g), šťáva ze 3 citrónů, máslo, olivový olej, rozmarýn, bílé víno, sůl, pepř...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na treska s rozmarýnem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Treska s rozmarýnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Treska s rozmarýnem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|