|
Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí
Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Telecí saltimbocca 600 g telecí pečeně, 80 g schwarzwaldské šunky, oregáno, sůl, barevný pepř,olivový olej na opečení vinná redukce 300 ml červeného vína, 50 ml balsamikového octa, 100 g medu, barevný pepř rizoto 240 g rýže, 350 ml kuřecího vývaru (popřípadě bujón z kostky), 200 ml bílého vína, 1 malá cibule, 50 ml olivového oleje, 20 g másla, snítka tymiánu nebo špetka sušeného, sůl, bílý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí
Recept na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí: Telecí saltimbocca Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na oleji opečeme ze všech stran, nejdříve zprudka, potom necháme dojít na menším příkonu tepla. vinná redukce Všechny suroviny společně svaříme - zredukujeme v hrnci na čtvrtinu. Redukování je proces, kdy se tekutina zahustí vařením bez pokličky. Při podávání přelijeme maso vinnou redukcí. rizoto Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže). Jakmile je rizoto hotové, ochutíme jej solí, pepřem a tymiánem, zjemníme máslem.
Poznámka k receptu na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí: Saltimbocca (také saltinbocca) (Italsky: skoky v ústech) je pokrm z telecího masa dochuceného parmskou šunkou a šalvějí. Populární je v jižním Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku. Bývá marinován ve víně, oleji nebo slané vodě v závislosti na regionu nebo vlastní chuti. Dle vlastní chuti je možné přidat kapary.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 24.03.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Telecí saltimbocca 600 g telecí pečeně, 80 g schwarzwaldské šunky, oregáno, sůl, barevný pepř,olivový olej na opečení vinná redukce 300 ml červeného vína, 50 ml balsamikového octa, 100 g medu, barevný pepř rizoto 240 g rýže, 350 ml kuřecího vývaru (popřípadě bujón z kostky), 200 ml bílého vína, 1 malá cibule, 50 ml olivového oleje, 20 g másla, snítka tymiánu nebo špetka sušeného, sůl, bílý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|