RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně, recepty Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně, Telecí, dušené, se, žampiony, na, pivu, nebo, víně


Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g telecího masa čerstvé menší žampiony , cca 12ks 1 pórek ( bílá část) 3 stroužky česneku ( menší) 100g anglické slaniny nakrájené na kostičky 200ml světlého piva nebo bílého vína 200ml vývaru 4 bobkové listy pár snítek tymiánu 2PL hladké mouky olej sůl.

Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně
Zvětšit obrázek

Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Recept na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně:
Telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a po menších částech postupně opékáme do hněda na pánvi s rozehřátým olejem. Opečené maso přendaváme do pekáčku. Pokud je potřeba, přidáme pár kapek oleje, slaninu, nakrájený pórek a na poloviny nebo čtvrtky nakrájené žampiony. Orestujeme a nakonec přidáme posekaný česnek. Osolíme. Zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme pivem nebo vínem. Necháme z části odpařit a přilijeme vývar, provaříme. Zhoustlou omáčku nalijeme na maso v pekáčku, přihodíme tymián a bobkové listy a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 180C. Dusíme 1,5 hodiny. Během té doby podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Pro zjemnění omáčky můžeme nakonec přidat slabý plátek másla.

Poznámka k receptu na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně:
Původně byl recept z Apetitu napsán na vepřovou plec a celý pokrm se zapékal s bagetkami potřenými hořčicí, podobně jako Vlámský guláš. Takže pokud nemáte telecí, nezoufejte a zkuste z plece :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 18.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 500g telecího masa čerstvé menší žampiony , cca 12ks 1 pórek ( bílá část) 3 stroužky česneku ( menší) 100g anglické slaniny nakrájené na kostičky 200ml světlého piva nebo bílého vína 200ml vývaru 4 bobkové listy pár snítek tymiánu 2PL hladké mouky olej sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist