|
Recept na Tak trochu jiné sušenky
Recept na Tak trochu jiné sušenky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Tak trochu jiné sušenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g špaldové celozrnné mouky, 100g mletých mandlí, 90 g másla (použila jsem vegetariánské), 35 g kokosověho palmového cukru, 1 vrchovatá lžíce ovocné pomazánky nebo rozmixovaného sušeného ovoce, 1 vejce, 1/3 lžičky prášku do pečiva, směs semínek (slunešnicová, sezamová …), trocha vanilkové pasty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tak trochu jiné sušenky
Recept na Tak trochu jiné sušenky: Mouku s mletými mandlemi, cukrem, práškem do pečiva, vanilkovou pastou a máslem dáme do mísy a ručně vše spojíme. Přidáme vejce, ovocnou pomazánku nebo rozmixované sušené ovoce a směs semínek a vypracujeme těsto, které je tvárné a drží pohromadě. Rozdělíme na čtyři díly, vytvarujeme malou šišku a každou zvlášť zabalíme do potravinářské fólie. Dáme do mrazáku alespoň na 2 hodiny, aby těsto ztuhlo a dalo se krájet. Když těsto ztuhne, rozbalíme a nakrájíme na cca 0,5cm tlusté kousky. Naskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 8 minut z jedné a 5 minut z druhé strany. Vyndáme a necháme vychladit na mřížce. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, pokud se hned nesnědí.
Poznámka k receptu na Tak trochu jiné sušenky: Sušenky se dají různě obměňovat – přidávat se dá i sušené ovoce, ořechy apod. Jestliže používáte jiný než kokosový palmový cukr http://www.lucasinka.cz/2013/04/kokosovy-palmovy-c..., je potřeba dát dvojnásobné množství. Vanilkovou pastu je možné nahradit vanilkovým extraktem, čerstvou vanilkou nebo vanilkovým cukrem. Ovocná pomázánka/pasta http://www.lucasinka.cz/2013/04/ovocna-pasta/ www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tak trochu jiné sušenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 07.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 200 g špaldové celozrnné mouky, 100g mletých mandlí, 90 g másla (použila jsem vegetariánské), 35 g kokosověho palmového cukru, 1 vrchovatá lžíce ovocné pomazánky nebo rozmixovaného sušeného ovoce, 1 vejce, 1/3 lžičky prášku do pečiva, směs semínek (slunešnicová, sezamová …), trocha vanilkové pasty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tak trochu jiné sušenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tak trochu jiné sušenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tak trochu jiné sušenky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|