|
Recept na Tagliatelle boscaiola
Recept na Tagliatelle boscaiola je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Tagliatelle boscaiola budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 600g těstovin - půl kila čerstvých žampionů (v nouzi lze použít i z konzervy) - 1 najemno nakrájená cibule - 2 na tenké plátky nakrájené stroužky česneku - cca 800g krájených rajčat z konzervy i s nálevem (výborné dělá např. Valfrutta) - půl hrnku nakrájené čerstvé petrželky - koření na dochucení podle chuti ((bazalka, oregáno) - v nouzi opět můžeme použít sušené - olivový olej - sůl a pepř - lístky na dozdobení (např. bazalka nebo petrželka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tagliatelle boscaiola
Recept na Tagliatelle boscaiola: HLAVNĚ NESPĚCHAT! Dodržovat dobu vaření, i když se vám zdá, že se pod pokličkou tak dlouho nic nemůže dít! 1) žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky (i nožičky) 2) cibuli a česnek na mírném ohni opékáme na olivovém oleji na pánvi cca 7 minut za občasného míchání 3) přidáme rajčata a žampiony, zamícháme, směs přivedeme k varu a potom na mírném ohni pozvolna vaříme pod pokličkou cca čtvrt hodiny. 4) zatímco se dělá omáčka, připravíme těstoviny 5) ke konci vaření do omáčky vmícháme petržel, bazalku (oregáno, ...), sůl a pepř 6) dozdobíme lístkem bazalky (petrželky, ...), podávat můžeme promíchané i nepromíchané (jako na obrázku)
Poznámka k receptu na Tagliatelle boscaiola: Fotografie je pouze ilustrační, byl to dnešní oběd volně inspirovaný receptem výše. Použila jsem sušené bylinky a žampiony z konzervy. Při použití čerstvých surovin vypadá trochu jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tagliatelle boscaiola, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LucyAsh (Lucy)
- Datum vložení: 17.10.2009
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: - 600g těstovin - půl kila čerstvých žampionů (v nouzi lze použít i z konzervy) - 1 najemno nakrájená cibule - 2 na tenké plátky nakrájené stroužky česneku - cca 800g krájených rajčat z konzervy i s nálevem (výborné dělá např. Valfrutta) - půl hrnku nakrájené čerstvé petrželky - koření na dochucení podle chuti ((bazalka, oregáno) - v nouzi opět můžeme použít sušené - olivový olej - sůl a pepř - lístky na dozdobení (např. bazalka nebo petrželka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tagliatelle boscaiola,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tagliatelle boscaiola - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tagliatelle boscaiola
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|