RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svíčková na hrubo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svíčková na hrubo, recepty Svíčková na hrubo, Svíčková, na, hrubo


Recept na Svíčková na hrubo

Recept na Svíčková na hrubo je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Svíčková na hrubo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
ingredience k naložení masa: - maso – 1 kg v celku - hovězí zadní (nejlépe pravá svíčková; může být také falešná svíčková kulatá plec nebo-li židovská nebo falešná svíčková ze zadní kýty, velká plec, vrchní šál, předkýtí zadní kýty, zvěřina, klokaní maso, naložená vepřová panenka; kuře není vhodné) - sůl - pepř - slanina – 200gr (100 gr. pro špikování masa a 100 gr. pod maso) - mrkev – 4-5 větších kusů - petržel – 2 ks - celer – 2 ks menší hlízy nebo polovinu větší hlízy v pr. cca 13 cm - cibule – 1 až 2 ks - tymián – 1 špetka - bobkový list – 3 ks - pepř černý – 3 kuličky - nové koření – 3 kuličky - jalovec – 1-2 kuličky (zajímavá ingedience pokud se dělá zvěřina ale pozor, může být velmi hořké - OPATRNĚ) - citron 2-3 ks – (1-2 ks vymačkat na potření masa a 1 ks přidat na kolečka nakrájený při pečení pod maso ; popřípadě citronová šťáva při dochucování omáčky) soupis ingrediencí pro dochucení omáčky: - cukr zkaramelizovaný - smetana zakysaná – 1/3 dílu (alespoň 30% tuku) - mléko – 1/3 dílu; další mléko na případné zředění omáčky podle vkusu - šlehačka ke šlehání – 1/3 dílu (30-40% tuku) pozn.: celkem cca 1 litr (1/3 + 1/3 + 1/3) dozdobení na talíři: - brusinky (džem) cca 150gr - citron (nakrájet na kolečka) - šlehačka neslazená (spray nebo našlehaná smetana ke šlehání).

Svíčková na hrubo
Zvětšit obrázek

Recept na Svíčková na hrubo

Recept na Svíčková na hrubo:
Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché. Špek nakrájet na proužky a nechat zachladit v mrazáku. Špek stuhne a lépe se špikuje do masa. Do misky nasypat sůl a pepř a zalít šťávou z vymačkaného citronu. Takto vzniklou hustou kaší potřít povrch očištěného masa a vetřít do povrchu masa. Na dno pekáče nasypat nahrubo nastrouhanou zeleninu a cibuly a vše promíchané s tymiánem. Na místo, kde bude ležet maso, položit bobkový list, černý pepř, nové koření, na proužky nakrájený špek a citron nakrájený na kolečka a okrájený od kůry. Takto prošpikované a potřené maso zasypat zeleninou tak, aby bylo maso celé zakryté. Maso možno také před založením do nastrouhané zeleniny potřít octem nebo rozehřátým máslem nebo olejem proti vysychání a lepšímu rozložení masa. Pekáč obalit potravinářskou fólií a nechat v chladu nejméně přes noc (nejlépe 3–4 dny). Po odležení maso vytáhnout (suprově to voní) a zprudka osmahnout na sádle nebo na olivovém oleji z pokrutin třeba na VOK pánvi), aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Zeleninu na pekáči rozhrnout a opět připravit lůžko z bobkového listu, proužků špeku plátků citronu a koření. Osmahnuté maso vrátit zpátky na pekáč na připravené lůžko. Trochu podlít vodou a zvolna píct (cca 2 až 2,5 hodiny při 180°C a posledních 15-20 minut osmahnout do hněda kvůli barvě). Po 1 hodině pečení maso otočit a občas podlít vodou. Když je maso měkkoučké, vytáhnout z pekáče a ze zbylé směsi odstranit věci, které tam nechci nechat (bobkový list, případně nějaké kuličky, hlavně jalovec v případě zvěřiny - může být hořký). Upečenou zeleninovou směs nalít do kastrolu tak jak je viz foto (možno rozmixovat v mixeru), zalít 1/3 dílu mléka, 1/3 dílu zakysané smetany a 1/3 dílu smetany ke šlehání a lehce na mírném ohni vařit. Nechat projít varem, podle chuti dosolit nebo osladit zkaramelizovaným cukrem. Žádné zahušťování moukou. Svíčková je excelentní. Při servírování na plátek masa lžičku brusinek, eventuálně šlehačku a neměl by chybět karlovarský knedlíček. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Svíčková na hrubo:
Pokud se zelenina nerozmixuje, je omáčka chuťově zajímavá. Jako na způsob chalupářské svíčkové.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na hrubo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frodobagin
  • Datum vložení: 03.02.2013
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: ingredience k naložení masa: - maso – 1 kg v celku - hovězí zadní (nejlépe pravá svíčková; může být také falešná svíčková kulatá plec nebo-li židovská nebo falešná svíčková ze zadní kýty, velká plec, vrchní šál, předkýtí zadní kýty, zvěřina, klokaní maso, naložená vepřová panenka; kuře není vhodné) - sůl - pepř - slanina – 200gr (100 gr. pro špikování masa a 100 gr. pod maso) - mrkev – 4-5 větších kusů - petržel – 2 ks - celer – 2 ks menší hlízy nebo polovinu větší hlízy v pr. cca 13 cm - cibule – 1 až 2 ks - tymián – 1 špetka - bobkový list – 3 ks - pepř černý – 3 kuličky - nové koření – 3 kuličky - jalovec – 1-2 kuličky (zajímavá ingedience pokud se dělá zvěřina ale pozor, může být velmi hořké - OPATRNĚ) - citron 2-3 ks – (1-2 ks vymačkat na potření masa a 1 ks přidat na kolečka nakrájený při pečení pod maso ; popřípadě citronová šťáva při dochucování omáčky) soupis ingrediencí pro dochucení omáčky: - cukr zkaramelizovaný - smetana zakysaná – 1/3 dílu (alespoň 30% tuku) - mléko – 1/3 dílu; další mléko na případné zředění omáčky podle vkusu - šlehačka ke šlehání – 1/3 dílu (30-40% tuku) pozn.: celkem cca 1 litr (1/3 + 1/3 + 1/3) dozdobení na talíři: - brusinky (džem) cca 150gr - citron (nakrájet na kolečka) - šlehačka neslazená (spray nebo našlehaná smetana ke šlehání)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na hrubo, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na hrubo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na hrubo

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist