Recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Švestkový podmazaný koláč nekynutý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 500g hladké mouky 250 ml mléka 200ml oleje 2 žloutky 2PL cukru 1rovná ČL soli 1PL alkoholu 1PL solamylu 1 kostka droždí a nebo jeden pytlík sušeného kůra z půlky citronu 1 maková náplň Labeta 200ml ml mléka švestky(měla jsem menší, tak nepíšu množství) švestková povidla kelímek kysané smetany skořicový cukr na žmolenku cca 100g tuku(hera,máslo...) 3PL hladké mouky 3PL strouhanky 3PL cukru krupice 2PL vanilkového pudinkového prášku 1 rovná ČL prášku do pečiva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý
Recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý: Těsto jsem dělala v DP. Jen kvásek jsem si předpřipravila a to že jsem asi 3 PL mléka lehce zahřála v hrnku na čaj, rozmíchala droždí a cukr, přidala lžičku hladké mouky. Vše rozmíchala a dala hrnek do misky s teplou vodou a nechala vykynout. Makovou směs jsem rozmíchala s 200 ml mléka a nechala nabobtnat. Do DP jsem dala nejdřív tekutiny, kvásek a pak ostatní ingredience a dala program těstoviny - 15 min. Hotové těsto dát na olejem vytřený plech a pomocí válečku pěkně rozprostřít. Prvně jsem nanesla povidla, na to nabobtnanou makovou směs, potom kysanou smetanu, rozpůlené vypeckované švestky. Posypat skořicovým cukrem. Navrch žmolenku, která se užmoulá z výše psaných ingrediencí. Pečeme cca na 160°C dle trouby asi 20 minut.
Poznámka k receptu na Švestkový podmazaný koláč nekynutý: Manžel chtěl šťavnatý švestkový koláč:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkový podmazaný koláč nekynutý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 01.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Na těsto: 500g hladké mouky 250 ml mléka 200ml oleje 2 žloutky 2PL cukru 1rovná ČL soli 1PL alkoholu 1PL solamylu 1 kostka droždí a nebo jeden pytlík sušeného kůra z půlky citronu 1 maková náplň Labeta 200ml ml mléka švestky(měla jsem menší, tak nepíšu množství) švestková povidla kelímek kysané smetany skořicový cukr na žmolenku cca 100g tuku(hera,máslo...) 3PL hladké mouky 3PL strouhanky 3PL cukru krupice 2PL vanilkového pudinkového prášku 1 rovná ČL prášku do pečiva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkový podmazaný koláč nekynutý,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkový podmazaný koláč nekynutý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkový podmazaný koláč nekynutý
|
|