RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou, recepty Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou, Sváteční, kaldoun, dvojími, knedlíčky, smetanou


Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou

Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na vývar: kachní droby ( žaludek, játra, srdíčko) a krk 6 kuliček pepře a 4 nového koření 1 cibule i se slupkou kořenová zelenina zelený hrášek pár růžiček květáku sůl Na játrové knedlíčky: hotová játrová zavářka ( nebo kdo chce z jater, musí si je namlít) 2 stroužky česneku sušená majoránka vejce strouhanka pepř, sůl Na žemlové knedlíčky: 2 rohlíky nebo housky namočené v mléce 1 vejce muškátový oříšek petrželka kousek másla (cca 0,5cm) sůl Dále širší domácí těstoviny 100ml smetany 1 žloutek špetka muškátového oříšku 2-3PL hladké mouky máslo.

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Zvětšit obrázek

Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou

Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou:
Nejprve si přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka si dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme. Osolíme a dáme vařit. Sbíráme pěnu, abychom měli čistý vývar. Vaříme cca 1,5 hodiny a na posledních 20 minut vložíme zeleninu vcelku. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vývar přecedíme. Z obou směsí na knedlíčky vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky a zvlášť je uvaříme v mírně osolené vodě. Taktéž těstoviny předem uvaříme. Do hrnce dáme rozpustit kousek másla, na něm orestujeme pokrájenou zeleninu, zaprášíme moukou a zasmahneme jíšku. Přilijeme vývar, provaříme, přihodíme růžičky květáku a mražený hrášek a vaříme cca 10 minut. Poté přilijeme krom jedné PL smetanu, ve zbylé smetaně rozmícháme žloutek. Do polévky v této fázi přidáme knedlíčky, uvařené těstoviny a pokrájené maso a dochutíme muškátovým oříškem. Prohřejeme, odstavíme a vmícháme žloutek se smetanou. Nakonec přisypeme nakrájenou petrželku.

Poznámka k receptu na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou:
Tato staročeská polévka je vskutku vydatná, ale myslím, že patří na sváteční stůl. Inspirovala jsem se receptem ze stránek Apetitu a zrovna včera vařil podobnou polévku Pavel Vítek ve VIP Prostřeno. Přidávám 2 kaldouny, které jsou již zde, ale každý je trochu jiný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 07.02.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Na vývar: kachní droby ( žaludek, játra, srdíčko) a krk 6 kuliček pepře a 4 nového koření 1 cibule i se slupkou kořenová zelenina zelený hrášek pár růžiček květáku sůl Na játrové knedlíčky: hotová játrová zavářka ( nebo kdo chce z jater, musí si je namlít) 2 stroužky česneku sušená majoránka vejce strouhanka pepř, sůl Na žemlové knedlíčky: 2 rohlíky nebo housky namočené v mléce 1 vejce muškátový oříšek petrželka kousek másla (cca 0,5cm) sůl Dále širší domácí těstoviny 100ml smetany 1 žloutek špetka muškátového oříšku 2-3PL hladké mouky máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist