|
Recept na Studená česnečka
Recept na Studená česnečka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Studená česnečka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 paličky česneku 1 šalotka 2 brambory olivový olej kuřecí vývar bez tuku - 1,5 l tymián čerstvý 1/2 šálku (šálek = 225 ml) husté smetany sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Studená česnečka
Recept na Studená česnečka: Na lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, jakmile zesklovatí, přidejte oloupané a podélně rozpůlené stroužky česneku. Velmi pomalu duste - stroužky by měly změknout, ne zhnědnout. Uvařte nakrájené brambory v páře a pak je přidejte ke směsi cibule a česneku. Zalijte jedním šálkem vývaru, osolte a opepřete podle chuti, uveďte do varu a nechte pomalu probublávat 20 minut. Rozmixujte, přilijte zbytek vývaru a smetanu, přidejte nasekaný tymián a nechte vychladit. Před podáváním ozdobte snítkou tymiánu nebo pažitkou.
Poznámka k receptu na Studená česnečka: Výborná polievka, neskutočne osvieži v týchto letných horúčavách Robila som len pre seba, ja radšej studené ( čo je z chladničky, to pre seba nikdy nezohrievam ). Použila som kyslú smotanu, hustú sladkú smotanu som nemala, ale chutilo Cesnak tomu dal ten pravý šmrnc. Má to úžasne výbornú chuť, určite zopakujem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Studená česnečka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: toscana
- Datum vložení: 07.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 paličky česneku 1 šalotka 2 brambory olivový olej kuřecí vývar bez tuku - 1,5 l tymián čerstvý 1/2 šálku (šálek = 225 ml) husté smetany sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na studená česnečka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Studená česnečka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Studená česnečka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|