Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami
Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 200 ml husté sladké smetany 6-8 lžic čerstvě nastrouhaného křenu 3-4 hrsti dlouhých zelených fazolek 70 g anglické slaniny vcelku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami
Recept na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami: Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (Nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar). Plátky potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Hodinu a půl před tepelnou úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně rozležené. Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. Do misky nalijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zlehka osolíme a dobře promícháme. Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vhodíme do kastrolku, v němž jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Udržujeme teplé. Rozehřejeme pánev (nejlépe železnou, litinovou) a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Do výpeku v pánvi přidáme cca 100 ml horkého masového vývaru nebo vody a vzápětí vlijeme připravenou smetanu s křenem. Necháme provařit, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Odstavíme z plotýnky a do omáčky všleháme 1-2 lžíce studeného másla. Hovězí steaky (v tomto případě připravené medium, středně propečené), servírujeme na zelených fazolkách se slaninou a přeléváme křenovou omáčkou. Pro větší jedlíky podáváme s rozpečenou bagetkou.
Poznámka k receptu na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami: Nádhera nádherná
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 31.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 200 ml husté sladké smetany 6-8 lžic čerstvě nastrouhaného křenu 3-4 hrsti dlouhých zelených fazolek 70 g anglické slaniny vcelku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami
|
|