|
Recept na Šťavnatý burger
Recept na Šťavnatý burger je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Šťavnatý burger budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na karbenátek: 500g mletého hovězího masa 1 zarovnaná lžíce francouzské hořcice 1 - 2 lžičky worcesteru 1 větší větvička tymiánu sůl, čerstvý mletý pepř Na žemle: 15 g droždí 260 g polohrubé mouky 1 lžička cukru 1/2 lžičky soli 1 vejce + 1 na potření 120 ml mléka 3 lžíce tekutého másla sezamová semínka Na oblohu čedar 4 cherry rajčátka půl menšího ledového salátu kečup domácí majonéza 1/2 malé cibule, 1 stroužek česneku, zavařená okurka pepř, sůl 4 lžíce opečených dýňových semínek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatý burger
Recept na Šťavnatý burger: Nejdříve si zaděláme těsto na žemle. V pekárně si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a přidáme 2 lžíce vlažného mléka. Já nechám párkrát v pekárně projet míchání (cca 2 minutky), pekárnu zastavím a nechám nakynout kvásek. Jakmile se na kvásku objeví bubliny, přidáme mouku, sůl, zbytek mléka, jedno vejce a rozpuštěné máslo. Necháme pekárnou promíchat a vykynout (program těsto). Po nakynutí si těsto lehce propracujeme na pomoučeném vále, pokud hodně lepí, podsypeme dostatečným množstvím mouky. Rozdělíme si na 4 bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme dalších cca 20 minut kynout pod utěrkou, poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů 15-20 minut. Karbenátky: Mleté maso pořádně propracujeme s hořčicí, worcesterem a kořením, vytvoříme si 4 placky, silné cca 1-1,5 cm a necháme odpočinout. Na pánvi na troše oleje zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo a dáme do trouby pod gril. Doporučuju použít grilovací tácek, burger pustí hodně šťávy, která se tímto zadrží krásně mimo burger(pokud ji je opravdu moc, tak šťávu slívám, aby byl burger pěkně křupavý) Vychladlé žemle rozkrojíme, na rozpálenou pánev bez tuku, položíme bulky řeznou stranou dolů a opečeme. Spodní díl pomažeme trochou kečupu, přidáme nakrájený ledový salát, cherry rajče na plátky, dáme čerstvě ugrilovaný burger, posypeme nastrouhaným čedarem a přidáme lžíci majonézy, do které přidáme trošku na drobno nakrájené cibule, na jemném struhadle strouhanou okurku a utřený česnek (popřípadně dochutíme solí či pepřem), posypeme dýňovými semínky, přiklopíme houskou, přímáčkneme, pořádně otevřeme pusu a jíme :-)
Poznámka k receptu na Šťavnatý burger: Manželův oblíbený burger :-) http://www.magdalenka.cz/recepty/slane/hamburger.h... zde inspirace na žemličky, ubrala jsem trošku droždí a přidala nepatrně mouky. Kdo chce, může zapracovat trochu sezamu rovnou do těsta.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatý burger, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 22.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Na karbenátek: 500g mletého hovězího masa 1 zarovnaná lžíce francouzské hořcice 1 - 2 lžičky worcesteru 1 větší větvička tymiánu sůl, čerstvý mletý pepř Na žemle: 15 g droždí 260 g polohrubé mouky 1 lžička cukru 1/2 lžičky soli 1 vejce + 1 na potření 120 ml mléka 3 lžíce tekutého másla sezamová semínka Na oblohu čedar 4 cherry rajčátka půl menšího ledového salátu kečup domácí majonéza 1/2 malé cibule, 1 stroužek česneku, zavařená okurka pepř, sůl 4 lžíce opečených dýňových semínek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatý burger,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatý burger - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatý burger
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|