|
Recept na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou
Recept na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky z vepřové krkovičky s kostí 200 g cherry rajčátek 300 g hub /hnědé žampiony nebo jakékoliv houby / 2 PL solamylu /hladké mouky / 3 PL olivového oleje 50 ml červeného vína 4 stroužky česneku čerstvý mletý pepř sůl 1,5 PL másla + vývar z kostí + bylinky / tymián, petrželka apod./ čerstvý zázvor + brokolice, mrkev nebo jiná zelenina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou
Recept na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou: Krkovičku omyjeme, osušíme. Kosti odřízneme na polévkový vývar. Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme bylinkami / tymián, petrželka/, posypeme zázvorem, obalíme lehce ve škrobové mouce nebo / hladké mouce / a opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme pokrájené houby, rajčata a navrch poklademe oloupané plátky česneku. Podlijeme vývarem z kostí /vodou / a pár minut dusíme do měkka. Pak podlijeme červeným vínem a krátce ještě dodusíme. Dále si dáme povařit na růžičky rozebranou omytou brokolici a na malé kostičky pokrájenou mrkev do osolené vody a přecezenou zeleninu ještě krátce orestujeme na másle a dochutíme solí. Maso se sosem z hub a rajčátek a uvařenou zeleninou, podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou: Nemusí být podávána jen brokolice, já jsem ji měla doma a musela jsem ji spotřebovat, může být i cuketa, nebo jiná zelenina. Místo cherry rajčátek můžeme použít i sušená rajčata. Kombinace zeleniny i hub může být různá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 14.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky z vepřové krkovičky s kostí 200 g cherry rajčátek 300 g hub /hnědé žampiony nebo jakékoliv houby / 2 PL solamylu /hladké mouky / 3 PL olivového oleje 50 ml červeného vína 4 stroužky česneku čerstvý mletý pepř sůl 1,5 PL másla + vývar z kostí + bylinky / tymián, petrželka apod./ čerstvý zázvor + brokolice, mrkev nebo jiná zelenina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatě upravené , vepřové maso s houbami a zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|