|
Recept na Šťavnaté jablečné řezy
Recept na Šťavnaté jablečné řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Šťavnaté jablečné řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g 100% tuku např. Omega, 1 vejce, 1 lžíce octa, 11 lžic studené vody, zhruba 3 lžíce mouky na podsypání válu. Na náplň: 1,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, zhruba 100 g cukru - dle potřeby a trochu cukru na pocukrování povrchu po upečení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté jablečné řezy
Recept na Šťavnaté jablečné řezy: Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhaný tuk, vodu, ocet a vejce. Zpracujeme těsto, nejdříve v míse a pak na mírně moukou podsypaném vále. Těsto rozdělíme na dva díly, zhruba na 2/3 a 1/3. Větší díl rozvalíme a dáme do hlubokého plechu s okraji, který jsme vyložili papírem na pečení. Těsto vytáhneme i trochu do stran - do výšky, to je velmi důležité. Uděláme prostě takovou vanu, kde přijde náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a dosladíme dle potřeby. Jablkovou náplň rozprostřeme na těsto a přikryjeme druhým, menším rozváleným dílem těsta. Kolem obvodu - na krajích přimáčkneme, na několika místech koláč propíchneme špejlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 45 -50 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout, povrch pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Šťavnaté jablečné řezy: Tuk jsem nechala po nastrouhaní trochu změknout při pokojové teplotě. Pudink můžeme použít i s jinou příchutí, např. ananasový, banánový, kokosový. Taky můžeme do jablek přidat např. rozinky, ořechy, trochu skořice. Podle tohoto receptu peču už dlouho, většinou když mám hodně jablek. S těstem se dobře pracuje a v naší rodině jsou tyto řezy oblíbené.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté jablečné řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 22.12.2011
- Počet porcí: Krájím na 16 dílů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g 100% tuku např. Omega, 1 vejce, 1 lžíce octa, 11 lžic studené vody, zhruba 3 lžíce mouky na podsypání válu. Na náplň: 1,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, zhruba 100 g cukru - dle potřeby a trochu cukru na pocukrování povrchu po upečení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté jablečné řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté jablečné řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté jablečné řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|