|
Recept na Staromoravská fazolovice
Recept na Staromoravská fazolovice je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Staromoravská fazolovice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
červené fazole (z plechovky nebo loupané) majoránka 1 mrkev 1 petržel petrželová nať nové koření sůl pepř hladká mouka olej krupice polohrubá mouka 1 vejce mléko voda vegeta máslo bobkový list.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staromoravská fazolovice
Recept na Staromoravská fazolovice: 1.postup, pokud vaříme z plechovky: Do rozpáleného hrnce si přidáme olej, aby pokryl dno s tenkým plátem másla. Až máslo s olejem přijdou k varu, přidáme mouku. Mouky tolik, aby se nepřipalovala a vznikla zásmažka střední hustoty. Po zpěnění přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Krátce orestujeme. Petržel a mrkev jsou nastrouhány na jemno. Krátce orestujeme a poté přidáme fazole i s nálevem. Přivedeme k varu. Osolíme a přidáme 2 kuličky nového koření, majoránku, sůl podle chuti, pepř, špetku vegety a bobkový list. Vaříme asi 30 minut. Pokud nám polévka zhoustne, přidáme malinko vody. Poté podle potřeby dochutíme solí a pepřem. 2.postup fazole loupané Fazole si den předem namočíme. Na druhý den je dáme vařit asi na hodinku a půl, dokud nezměknou. Připravíme si malý hrnec,do kterého si přidáme olej a tenký plát másla. Množství oleje tak, aby zakryl dno. Přivedeme k varu a přidáme mouku. Množství mouky zase tak, aby se vytvořila zásmažka střední hustoty. Až se mouka zpění, vypneme. Fazole po uvaření nevypínáme. Do vývaru z fazolí přidáme mrkev a petržel. Osolíme a vaříme společně s fazolí. Přidáme majoránku, nové koření, sůl, pepř, bobkový list a špetku vegety. Až fazole budou úplně měkká, polévku zahustím předem připravenou zásmažkou. Základ na polévku je hotový. Před přidáním noků ještě vmícháme 2 nakrájené stroužky česneku. Na noky: do hrnečku si rozklepneme 1 vejce, přidáme kávovou lžíci mléka, vody a rozšleháme. Poté přidáme pár kapek oleje. Promícháme. Pro jemnější noky přidáváme 2-3 polévkové lžíce krupice. Nakonec zahustíme polohrubou moukou, přidáváme dokud je hmota řídká,musí být střední hustoty. A osolíme. Polévku přivedeme k varu a noky vmícháme do polévky přes děrovaný cedník. Polévku vypneme a necháme dojít. Na ozdobu přidáváme čerstvou petrželku.
Poznámka k receptu na Staromoravská fazolovice: I tak se to dá až na konec, já polevku dělám z loupaných,u první verze jde o to, aby se povařila mrkev a petržel až se vám uvaří, přilejete fazole, zahustíte, 5 minutek povaříte a přidáte noky, vypnete, a necháte dojítpřeji dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staromoravská fazolovice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mixed-up
- Datum vložení: 12.07.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: červené fazole (z plechovky nebo loupané) majoránka 1 mrkev 1 petržel petrželová nať nové koření sůl pepř hladká mouka olej krupice polohrubá mouka 1 vejce mléko voda vegeta máslo bobkový list
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staromoravská fazolovice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staromoravská fazolovice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staromoravská fazolovice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|