|
Recept na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
Recept na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g srnčí panenky 1 střední červená cibule 1 stroužek česneku 300g lesních hub 200g crème fraîche 2 menší nakládané okurky 1 PL sladké papriky (měla jsem španělskou) mořská sůl čerstvě mletý pepř plocholistá petrželka větší střik brandy (cca 0,03 ml, použila jsem 7* metaxu) šťáva z citronu máslo olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
Recept na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera: 1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní houby na kousky o velikosti sousta. 2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, vhodíme cibuli a česnek a opékáme dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou. Do stejné pánve přidáme ještě trochu olivového oleje a vložíme houby, pár minut opékáme a až začnou hnědnout, přihodíme maso. Společně 2 minutky opékáme. Pak přihodíme nasekanou petrželku, osmaženou cibuli s česnekem, prohodíme a přidáme přibližně půl PL másla, vlijeme brandy a flambujeme. 3. Až plameny uhasnou, ještě chvíli vše společně opékáme, poté vmícháme citronovou šťávu (v původním receptu je šťáva z půlky citronu, já jí použila cca půlku) a crème fraîche (lžíci si necháme na ozdobu). Povaříme, hotovo. Podáváme se zbylým crème fraîche, posypané petrželkou a na kousky nakrájenými okurkami.
Poznámka k receptu na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera: 0,03 ml = 0,6 kapky METAXA není brandy, ani kdyby měla 12*
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nikina
- Datum vložení: 23.12.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 300g srnčí panenky 1 střední červená cibule 1 stroužek česneku 300g lesních hub 200g crème fraîche 2 menší nakládané okurky 1 PL sladké papriky (měla jsem španělskou) mořská sůl čerstvě mletý pepř plocholistá petrželka větší střik brandy (cca 0,03 ml, použila jsem 7* metaxu) šťáva z citronu máslo olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí stroganoff dle jamieho olivera,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|