|
Recept na Srdíčka ořechová
Recept na Srdíčka ořechová je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Srdíčka ořechová budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 150 g hladké mouky 100 g másla nebo tuku na pečení 50 g cukr moučka 1 žloutek Ořechová hmota: 200 g mletých vlašských ořechů 200 g cukr moučka 1-2 polévkové lžíce marmelády kyselejší 2 polévkové lžíce rumu citrónová poleva v sáčku (Kaufland) -nebo udělaná podle svého oblíbeného receptu čokoládová poleva z čokolády na vaření čokoládová poleva z bílé čokolády marmeláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdíčka ořechová
Recept na Srdíčka ořechová: Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme asi 2 mm silně, vykrajujeme srdíčka (kolečka, oválky, atd) dáme na plech s pečícím papírem a na 180°C upečeme. Vychladlé potřeme marmeládou, nalepíme kolečko z ořechové hmoty a namáčíme do polevy, kterou si zvolíme a necháme ztuhnout. Na ztuhlá srdíčka uděláme ozdobu z čokolády jiné barvy. Pokud budeme polévat citrónovou polevou, můžeme dát různé cukrové zdobení hned než poleva zaschne. Ořechová hmota: Cukr, ořechy, rum a 1 lžíci marmelády smícháme ve vláčné těstíčko, tak aby šly vykrajovat tvary. Pokud bude málo přidáme druhou lžíci marmelády, kdo chce mít víc rumové přidá místo marmelády rum. Kdyby se zdálo těstíčko moc řídké přidáme ořechy. Těsto je trošku lepkavé (né aby vás to odradilo). Těsto dáme mezi 2 mikroténové sáčky a tence rozválíme 1 - 2 mm,tou samou formičkou kterou jsme měli na podklad vykrajujeme srdíčka, přilepíme na upečené srdíčko, potřené marmeládou a upravíme. Srdíčka namáčíme do zvolené polevy, necháme ztuhnout a pak dozdobíme. Srdíčka můžeme zdobit i oříšky nebo podle své fantazie. Pokud někdo nebude chtít tolik cukru jak je uvedeno v receptu, může ubrat 50 - 100 g, marmeláda a rum to spojí. Kdyby se vám zdálo, že ořechové srdíčko po vykrojení není moc pěkné-nezoufejte - po namočení do polevy se nedostatky schovají. Ořechy jsem sekala v robotu, lepší je pomlet na mlýnku jsou jemnější - lépe se vykrajuje.
Poznámka k receptu na Srdíčka ořechová: Recept mám od tchýně. Z toho množství se udělá i více jak 60 ks - podle toho jak máme velké vykrajovací formičky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčka ořechová, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eva hubova
- Datum vložení: 16.02.2011
- Počet porcí: 60 i více
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: Těsto: 150 g hladké mouky 100 g másla nebo tuku na pečení 50 g cukr moučka 1 žloutek Ořechová hmota: 200 g mletých vlašských ořechů 200 g cukr moučka 1-2 polévkové lžíce marmelády kyselejší 2 polévkové lžíce rumu citrónová poleva v sáčku (Kaufland) -nebo udělaná podle svého oblíbeného receptu čokoládová poleva z čokolády na vaření čokoládová poleva z bílé čokolády marmeláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčka ořechová,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčka ořechová - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčka ořechová
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|