|
Recept na Španělské rizoto
Recept na Španělské rizoto je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Španělské rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g mraženého hrášku, rajče, cibule, paprika, kuřecí prsíčka (cca 400 g) 200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou) 9 loupaných garnátů, 250 g rýže, 1/2 vývaru (slepičí), šafrán, sůl, pepř, oliv. olej, pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Španělské rizoto
Recept na Španělské rizoto: Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5ti minutách vyndáváme. Vložíme garnáty a osmažíme je " do růžova" (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakrájenou cibuli a na kostky rozřezanou papriku (cca 5 minut), přidáme na kostky nakrájené rajče a rozmrzlý hrášek. Směs okořeníme, pepřem, solí, šafránem a smažíme dalších pět minut. Přidáme rýži , zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. (dokud se šťáva nevsákne do rýže). Po zamíchání na rýži vložíme kuřecí maso s garnáty a na jemno nakrájenou klobásku. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Pak pokapeme citrónem, posypeme pažitkou a podáváme :-)
Poznámka k receptu na Španělské rizoto: Bibi, nechci se tě dotknout, ale je velký rozdíl v chuti, pokud rýži od začátku dusíš v masové šťávě nebo jen ve výsledku smícháš maso a vařenou rýži.Jinak mi suroviny přijdou totožné, kromě garnátů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Shoska (Zuzana)
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 100 g mraženého hrášku, rajče, cibule, paprika, kuřecí prsíčka (cca 400 g) 200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou) 9 loupaných garnátů, 250 g rýže, 1/2 vývaru (slepičí), šafrán, sůl, pepř, oliv. olej, pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|