|
Recept na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
Recept na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g špaget 500 g mletého masa 1 větší lilek 2 mladé zelené cukety 1 větší cibule 1 větší rajský protlak 2 stroužky česneku provensálské bylinky koření na gyros 1 lžička drcených jalapeńos cukr sůl olivový olej 100 g sýru feta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
Recept na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou: V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli, nakrájenou na měsíčky. Jakmile zhnědne po okrajích, přidáme mleté maso a opečeme ho za stálého oddělování a rozsýpávání vařečkou. Osolíme, zasypeme provensálskými bylinkami a restujeme dohněda. Poté přidáme česnek utřený se solí, rajský protlak a podle potřeby podlijeme vodou. Lilek a cukety nakrájíme nahrubo a posolíme. Necháme odstát asi 15 minut, po celou dobu restování a dušení masa. Maso odhrneme na okraj pánve a do uvolněného místa vlijeme trochu olivového oleje. Vsypeme vyplakané a utěrkou osušené kousky cuket a lilku a chvilku prohazujeme a opékáme. Následně všechno v pánvi promícháme, dosolíme, zasypeme drcenými jalapeńos, dochutíme kořením na gyros a dusíme doměkka, cca 15 minut. Špagety uvaříme podle návodu al dente a servírujeme s masovo-zeleninovou směsí a sypeme rozdrobenou fetou.
Poznámka k receptu na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou: Toto jídlo si manžel objednal v písecké "řecké" restauraci Poseidon a protože nám všem velmi chutnalo, pokusila jsem se o něj i doma.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.10.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 500 g špaget 500 g mletého masa 1 větší lilek 2 mladé zelené cukety 1 větší cibule 1 větší rajský protlak 2 stroužky česneku provensálské bylinky koření na gyros 1 lžička drcených jalapeńos cukr sůl olivový olej 100 g sýru feta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|