|
Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou
Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Sojové nudličky 2 hrsti, provensálské koření 1 lžička, vývar 300 ml (bujon + voda), sůl, cibule 1ks, pór, nakládaná sušená rajčata, olivový olej 2 lžíce, slanina 50 g (nemusí být), gnocchi 500 g (1 balení), zakysaná smetana (jihočeská) 250 ml, sýr eidam 50 g, bazalka čerstvá 4 větší listy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou
Recept na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou: V misce si smícháme horký vývar, provensálské koření, sůl a vsypeme sojové nudličky. Vše promícháme, přiklopíme a dáme na 10 - 15 min. bobtnat (občas promícháme, aby byly nudličky dobře navlhčené). Hotové nudličky zcedíme - nálev ponecháme - a nakrájíme je na tenké proužky. Kdo má rád větší kousky "masa", tak nemusí. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme gnocchi a pomalu je restujeme do zlatova. Když začnou zlátnout, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na slabé nudličky nakrájenou slaninu a pokrájené nudličky. Zlehka vše ještě pár minut restujeme - nudličky budou chytat barvu -, pak podlijeme nálevem a přidáme ještě asi 100 ml vývaru. Dle chuti osolíme. Pánev přiklopíme a za občasného míchání necháme 5 min. pomalu povařit. Pórek si nakrájíme na plátky, rajčata přepůlíme a sýr nakrájíme na kostičky. Do povařené směsi vmícháme pórek s rajčaty, vsypeme sýr, nahrubo pokrájenou bazalku a přidáme zakysanou smetanu. Směs necháme dojít k varu (nevaříme), vypneme a necháme pár minut, aby se chutě propojili. Při podávání ozdobíme kopečkem zakysanky a čerstvými rajčaty.
Poznámka k receptu na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou: Děti si na poslední chvíli řekli k večeři o gnocchi, ale protože jsem neměla po ruce žádné maso, tak jsem použila sojové. Slanina se do jídla dávat nemusí - je tam jen pro vůni a já jsem ještě přidala 2 špalíčky mraženého listového špenátu (děti ho mají rády).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 14.08.2011
- Počet porcí: 3 - 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Sojové nudličky 2 hrsti, provensálské koření 1 lžička, vývar 300 ml (bujon + voda), sůl, cibule 1ks, pór, nakládaná sušená rajčata, olivový olej 2 lžíce, slanina 50 g (nemusí být), gnocchi 500 g (1 balení), zakysaná smetana (jihočeská) 250 ml, sýr eidam 50 g, bazalka čerstvá 4 větší listy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sojové nudličky s gnocchi a zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|