|
Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky
Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg falešné hovězí svíčkové 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) 1 Rama cremefine na vaření (250ml) 2 sladké smetany na vaření (2x180ml) 2 dl mléka,2 lžíce hladké mouky cibule, mrkev, petržel, petrželová nať máslo, sůl, bílý pepř, olivový olej tymián, rozmarýn, jalovec, nové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky
Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky: Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého pepře, 6 kuliček nového koření a jalovce. Vše rozmělníme a přilijeme trochu olivového oleje, tak aby nám vznikla středně hustá kašička. Touto kořeněnou kaší potřeme převázané maso po celém obvodu a dáme uležet do lednice určitě na 24 hodin. Po uležení masa následující den si do většího hrnce dáme do ¾ vodu, kterou uvedeme do silného varu a jakmile voda opravdu vře tak do ní vložíme naložené hovězí maso včetně koření. Přidáme k masu jednu neoloupanou cibuli, jednu větší mrkev a jednu střední petržel. Vaříme, dokud maso není úplně měkké, což záleží na stáří skotu. Vaříme při mírném varu. Než se maso uvaří, tak v hrnci rozpustíme 100g másla a vložíme nakrájené a dobře očištěné fazolky obou barev. Ideální délka krájení fazolek je cca 4 cm. Fazolky promícháme s máslem, osolíme a podlijeme cca 2 dl vody. Dusíme asi 30 minut. Voda se skoro všechna vydusí. Jakmile, jsou fazolky uvařeny tak, že jsou příjemně na skus, tak vlijeme na fazolky lahvičku Rama Cremefine na vaření a obě sladké smetany na vaření. Vše dobře promícháme a necháme lehce prohřát. Do hrnku si dáme asi 2 dl mléka, ve kterém rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a opatrně přidáme do fazolek se smetanou. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 minut. V průběhu provařování dochutíme solí, bílým pepřem a oříškem másla. Tím máme omáčku hotovou. Uvařené hovězí maso zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky. Jako přílohu si připravíme nové brambory co nejmenší velikosti i se slupkou. Dobře je očistíme, vložíme do pekáčku, kde je promícháme se směsí hrubozrnné soli, rozpuštěného másla, nasekané petrželové natě a kmínu. Pečeme na plný výkon trouby nejprve zakryté alobalem, a jakmile jsou brambory měkké tak je dopečeme pro barvu lehce bez zakrytí.
Poznámka k receptu na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky: Syn si objednal na oslavu dnešního návratu ze 14 denní dovolené v Bulharském Tsarevu. Tak jsem zvědav zda mu bude chutnat včetně dalších 4 spolucestovatelů, kteří ho tam měli na starost. Výsledek: vše snězeno, neboť si každý přidal :)To je asi ta největší odměna pro podávajícího "kuchaře-amatéra".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 03.10.2011
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 1 kg falešné hovězí svíčkové 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) 1 Rama cremefine na vaření (250ml) 2 sladké smetany na vaření (2x180ml) 2 dl mléka,2 lžíce hladké mouky cibule, mrkev, petržel, petrželová nať máslo, sůl, bílý pepř, olivový olej tymián, rozmarýn, jalovec, nové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|