RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou, recepty Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou, Slavnostní, dort, ovocem, šlehačkou


Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou

Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus: 6 vajec, 240g cukru, 6 lžic oleje, 210g hl. mouky, 30g kakaa šlehačková náplň: 500ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 želatinový ztužovač višňová náplň: 1 velká sklenice višňového kompotu (cca 700 g), 40 g gustinu (škrob, možno i Solamyl), 1 vanilkový cukr, cca 2 lžíce moučkového cukru 1 malá plechovka mandarinkového kompotu, dále: 500ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače šlehačky, vaječný likér, nastrouhaná hořká čokoláda, želé bonbony.

Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou
Zvětšit obrázek

Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou

Recept na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky, pak po lžících olej a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, délka pečení závisí na velikosti a tvaru korpusu (asi 30 min na 180-200°C). Korpus necháme vychladnout (nejlépe přes noc, aby se nedrolil) a vodorovně rozřízneme na tři části. Spodní část vložíme zpět do dortové formy, naskládáme rozpůlené višně zbavené pecek. Kompoty scedíme (každý zvlášť). Višňovou šťávu doplníme do 500 ml mandarinkovou. Ze šťávy, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši jako pudink, podle chuti dosladíme (podle sladkosti kompotové šťávy) a nalijeme ho rovnoměrně na višně. Necháme vychladnout (přitom ztuhne). Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dohusta a podle návodu do ní zapracujeme želatinový ztužovač a ještě trochu prošleháme. Polovinu šlehačky natřeme na višňové želé. Přiklopíme další částí korpusu. Tu potřeme polovinou zbytku šlehačky a na ni rozložíme okapané mandarinky. Natřeme na ně zbytek šlehačky a přiklopíme třetí částí korpusu. Lehce přitlačíme. Dále vyšleháme 2 smetany se 2 ztužovači šlehačky (již není třeba doslazovat) do tuha a potřeme boky a vršek dortu. Pomocí zdobícího sáčku (nebo šlehačky ve spreji) ozdobíme vršek, lehce zalijeme vaječným koňakem (opravdu jen tenkou vrstvičku, aby koňak nestékal), a dozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou, bonbóny a dáme do ledničky.

Poznámka k receptu na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou:
Dort je časově náročný, ale opravdu stojí zato. Vyzkoušejte!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
  • Datum vložení: 29.08.2009
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: korpus: 6 vajec, 240g cukru, 6 lžic oleje, 210g hl. mouky, 30g kakaa šlehačková náplň: 500ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 želatinový ztužovač višňová náplň: 1 velká sklenice višňového kompotu (cca 700 g), 40 g gustinu (škrob, možno i Solamyl), 1 vanilkový cukr, cca 2 lžíce moučkového cukru 1 malá plechovka mandarinkového kompotu, dále: 500ml smetany ke šlehání + 2 ztužovače šlehačky, vaječný likér, nastrouhaná hořká čokoláda, želé bonbony
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slavnostní dort s ovocem a šlehačkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist