|
Recept na Skládanka
Recept na Skládanka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy.
K přípravě Skládanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
NA TĚSTO: 500 g hladké mouky, 350 g másla, 2 žloutky kvásek. 2 lžíce cukru, 20g droždí (1/2 kostky), 1 dcl mléka NÁPLŇ: 350g mletých/strouhaných ořechů, 250 g cukru+1 vanilkový, marmeláda POLEVA: 100 g cukru, 100 g stely, 2 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 2 lžička solamylu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skládanka
Recept na Skládanka: Z cukru, droždí a mléka necháme vzejít kvásek a přidáme k ostatním ingrediencím. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočívat (cca 45 min) na teplém místě přikryté utěrkou. Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly, které vyválíme na velikost plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme (ořechy nebo kokosem). Na dno plechu položíme nejprve plát těsta (přesahující kraje vždy odřízneme), bohatě potřeme marmeládou a posypeme 1/3 ořipravených ořechů smíchaných s cukry. Položíme další plát a znovu marmeláda + ořechy s cukrem. Takto postupujeme až k poslednímu plátu, který necháme bez potření. Propícháme jemně vidličkou ať může unikat pára a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 oC asi 30-35 min dokud vrchní část skládanky mírně nezrůžoví. Po vychladnutí naneseme polevu a když čokoláda ztuhne, odkrojíme kraje a nakrájíme obdélníčky (čtverečky). Je to lety vyzkoušený recept mé babičky. Není na tom co zkazit a výsledek Vám bude určitě chutnat.
Poznámka k receptu na Skládanka: Tento recept má mnoho variant co se náplně týče: kokos místo ořechů, povidla místo marmelády.Polevu je možno také obměnit (bílková, žloutková,sypaná..). A pokud do kvásku nedáte tolik cukru (postačí 1 čaj.lžička), můžete dokonce skládat i "na slano"-hustý špenát+niva, kečup+sýr... PROSTĚ FANTAZII A CHUTI SE MEZE NEKLADOU!! Nechť Vám chutná :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skládanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: llea.v (lea)
- Datum vložení: 28.01.2010
- Počet porcí: na 1 plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy
- Suroviny: NA TĚSTO: 500 g hladké mouky, 350 g másla, 2 žloutky kvásek. 2 lžíce cukru, 20g droždí (1/2 kostky), 1 dcl mléka NÁPLŇ: 350g mletých/strouhaných ořechů, 250 g cukru+1 vanilkový, marmeláda POLEVA: 100 g cukru, 100 g stely, 2 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 2 lžička solamylu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skládanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skládanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skládanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|