|
Recept na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu
Recept na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Shushbarak - masove tasticky v jogurtu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na testo: 2 a 1/2 hrnku hladke mouky temer 1 hrnek studene vody 1/2 lzicky soli na napln: 400 g mleteho hoveziho masa 1 vetsi cibule 1/2 hrnku piniovych orisku 2 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka skorice sul pepr olivovy olej na omacku: 1 l kvalitniho bileho jogurtu (pouzila jsem 7%) 200 ml smetany 1 lzice hladke mouky 2 vetsi strouzky cesneku 1 lzicka soli 1 lzice susene maty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu
Recept na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu: Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme. Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout. Z prosate mouky, soli a vody vypracujeme hladke testo. Nechame 15 minut odpocinout. Pote testo rozvalime na tenky plat (jemne podsypeme moukou) a vykrajime kolecka o prumeru 6 cm. Na kazde kolecko dame lzicku masove naplne, prehneme a kraje pritiskneme k sobe, cimz nam vznikne pulmesic. Ten omotame kolem prstu a kraje stiskneme k sobe. Hotove tasticky vyrovname na plech vylozeny pecicim papirem, potreme olivovym olejem a pri 180 stupnich 10 minut peceme (kraje lehce zezlatnou). Jogurt a smetanu za staleho michani privedeme k varu, zahustime moukou (pokud je to potreba) a kratce povarime (stale michame, aby se jogurt nesrazil). Pote pridame masove tasticky, plamen ztlumime na minimum a nechame 15 minut probublavat. Cesnek prolisujeme a spolu se lzickou soli na trosce oleje osmahneme. Pridame susenou matu, promichame a nechame provonet. Zamichame do jogurtu. Dle potreby dochutime soli a peprem. Podavame bud teple nebo studene. Jako priloha se hodi ryze nebo pecivo.
Poznámka k receptu na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu: 1 hrnek = 200 ml
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Shushbarak - masove tasticky v jogurtu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 26.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: na testo: 2 a 1/2 hrnku hladke mouky temer 1 hrnek studene vody 1/2 lzicky soli na napln: 400 g mleteho hoveziho masa 1 vetsi cibule 1/2 hrnku piniovych orisku 2 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka skorice sul pepr olivovy olej na omacku: 1 l kvalitniho bileho jogurtu (pouzila jsem 7%) 200 ml smetany 1 lzice hladke mouky 2 vetsi strouzky cesneku 1 lzicka soli 1 lzice susene maty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na shushbarak - masove tasticky v jogurtu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Shushbarak - masove tasticky v jogurtu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Shushbarak - masove tasticky v jogurtu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|