|
Recept na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic
Recept na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Selský bramborový salát s "vůní" Loštic budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg salátových brambor svazek pažitky nebo cibulové natě ( nebo obé ) 1 - 2 červené papriky 5 nakládaných okurek 200 g olomouckých syrečků 5 lžic červeného vinného octa 2 lžičky moučkového cukru 1 lžička zeleninového vývaru ( gelové konzistence ) 1 lžička dijonské hořčice 2 lžíce olivového oleje sůl dle potřeby hrubě mletý pepř ( přiměřeně ) 1 lžička drceného kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic
Recept na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic: Brambory uvaříme ve slupce.. nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Okurky taky nakrájíme na kolečka, tvarůžky na hranolky. Všechno spolu v míse promícháme. Ocet naředíme 50 ml horké vody, rozpustíme v něm cukr a instantní vývar. Přidáme hořčici, olej, kmín a prošleháme. Podle své chuti opepříme a osolíme. S tou solí opatrně, tvarůžky jsou slané. Zálivkou přelejeme salát a opatrně promícháme. Necháme 30 minut odležet. Doladíme chutě solí a pepřem. Komu se bude salát příliš kyselý, přidá cukr. Na závěr posypeme pažitkou. A to jsem vám zapomněla napsat, že si ji trochu necháme na finální úpravu.. sorry :-))) Podáváme k různě upraveným maskům, my měli pečené koleno. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic: Recept mně přišel emailem z Plzně od kámošky ( díky, Andrej )
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Selský bramborový salát s "vůní" Loštic, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 02.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 kg salátových brambor svazek pažitky nebo cibulové natě ( nebo obé ) 1 - 2 červené papriky 5 nakládaných okurek 200 g olomouckých syrečků 5 lžic červeného vinného octa 2 lžičky moučkového cukru 1 lžička zeleninového vývaru ( gelové konzistence ) 1 lžička dijonské hořčice 2 lžíce olivového oleje sůl dle potřeby hrubě mletý pepř ( přiměřeně ) 1 lžička drceného kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na selský bramborový salát s "vůní" loštic,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Selský bramborový salát s "vůní" Loštic - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Selský bramborový salát s "vůní" Loštic
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|