|
Recept na Savarin - věnec plněný ovocem
Recept na Savarin - věnec plněný ovocem je zařazen v kategorii moučníky - bábovky - kynuté.
K přípravě Savarin - věnec plněný ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na věnec: 35 g moučkového cukru, 3 vejce, 90 g másla nebo jiného tuku - měla jsem Heru, 21 g čerstvého droždí - 1/2 kostky, 150 ml vlažného mléka, 300 g polohrubé mouky, špetka jemné soli, 1/2 lžíce běžného oleje na vymazání formy. Sirup na napuštění: 90 ml vody, 60 g cukru krupice, 70 - 90 ml tuzemáku nebo nějaké pálenky. Na přetření povrchu: zhruba 60 g meruňkového džemu nebo marmelády, 50 ml vody. Na ozdobu: 500 g čerstvého ovoce - jahody, třešně apd., meduňka nebo máta..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Savarin - věnec plněný ovocem
Recept na Savarin - věnec plněný ovocem: Z odměřeného množství mléka trochu odlijeme, přidáme 2 špetky cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a postupně po jednom zašlehaváme celá vejce.(Příště bych ale asi spíš našlehala vajíčka s cukrem a tuk přidala rozpuštěný a zchladlý). K máslovému základu přidáme kvásek, mouku se špetkou soli a těsto dobře vymícháme. Vylijeme ho a rozetřeme do hladké věncové formy vymazané olejem. Po vykynutí vložíme do středně vyhřáté trouby a při 170°C upečeme. Délka pečení je zhruba 30 minut. V době pečení si připravíme sirup na napuštění. Svaříme si vodu s cukrem, vaříme tak dlouho, až se nám dělá pěna - větší bubliny jinak řečeno hrubší perličky. Odstavíme a přidáme rum. Věnec po upečení vyklopíme na větší talíř a ještě na horký nanášíme štětcem nebo silikonovou mašlovačkou cukrový sirup s rumem. Pokud trochu steče na talíř, tak se zase vsákne do moučníku spodem. Po vsáknutí ještě povrch věnce přetřeme rozvarem - džem rozvaříme do hladké hmoty s troškou vody. Věnec necháme vychladnout a pak střed naplníme ovocem.
Poznámka k receptu na Savarin - věnec plněný ovocem: Zdroj: Knihovnička recepty. Měla jsem méně ovoce, mělo by ho být více.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Savarin - věnec plněný ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 10.10.2011
- Počet porcí: 10 - 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky - Kynuté
- Suroviny: Těsto na věnec: 35 g moučkového cukru, 3 vejce, 90 g másla nebo jiného tuku - měla jsem Heru, 21 g čerstvého droždí - 1/2 kostky, 150 ml vlažného mléka, 300 g polohrubé mouky, špetka jemné soli, 1/2 lžíce běžného oleje na vymazání formy. Sirup na napuštění: 90 ml vody, 60 g cukru krupice, 70 - 90 ml tuzemáku nebo nějaké pálenky. Na přetření povrchu: zhruba 60 g meruňkového džemu nebo marmelády, 50 ml vody. Na ozdobu: 500 g čerstvého ovoce - jahody, třešně apd., meduňka nebo máta.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na savarin - věnec plněný ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Savarin - věnec plněný ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Savarin - věnec plněný ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|