|
Recept na Rychlá"nouzová"polévka
Recept na Rychlá"nouzová"polévka je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Rychlá"nouzová"polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 brambora 1 mrkev 1 cibule-já jsem použila 4zbylé bílé části lahůdkové cibulky 1 kostka masoxu,nebo zeleninového bujonu 1 PL tuku(máslo,olej,nebo sádlo) 1 vejce hrst čerstvých zelených bylinek-měla jsem libeček,petržel a celer sůl a mletý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rychlá"nouzová"polévka
Recept na Rychlá"nouzová"polévka: Cibuli si očistíme a nadrobno nakrájíme.Já jsem použila zbytky lahůdkové cibulky,kterou jsem nakrájela na kolečka.Očistěnou bramboru,mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Do hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev a chvíli zarestujeme,až nám pustí hezkou barvu-tak 3minutky.Pak přidáme zbývající zeleninu,promícháme,zalijeme litrem vody,nejlépe horké z rychlovarné konvice,rozdrobíme kostku masoxu a pod pokličkou od doby varu vaříme 8minut.Poté vyklepneme vejce,rozmícháme,ještě 2minuty na mírném plameni provaříme,přidáme nasekané zelené bylinky,vypneme,dle potřeby dokořeníme a podáváme.
Poznámka k receptu na Rychlá"nouzová"polévka: Není to žádný vynález,jen taková nouzová rychlovka,když si partner na poslední chvíli před podáváním jídla vzpomene,že by si přeci jen nějakou polévečku dal a vy vyjímečně žádnou nemáte.Já jsem použila zeleninu,kterou jsem zrovna měla,ale můžete dát jakoukoliv.V závěru můžete přidat i prolisovaný česnek.Tato verze polévky je rozhodně lepší,než kostka bujonu rozvařená ve vodě s přidáním nudlí a nasekané petrželky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlá"nouzová"polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.09.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 brambora 1 mrkev 1 cibule-já jsem použila 4zbylé bílé části lahůdkové cibulky 1 kostka masoxu,nebo zeleninového bujonu 1 PL tuku(máslo,olej,nebo sádlo) 1 vejce hrst čerstvých zelených bylinek-měla jsem libeček,petržel a celer sůl a mletý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlá"nouzová"polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlá"nouzová"polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlá"nouzová"polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|