|
Recept na Rybí balíčky na špejli
Recept na Rybí balíčky na špejli je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rybí balíčky na špejli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rybí filety (měla jsem pangase) 2 ks po asi 150 g), citron čerstvý, sůl, olivový olej 1 lžíce, petrželka 5 snítek. Omáčka: oliv. olej 1 lžička, cibule malá, mrkev 1 větší, žampiony 3 ks větší, pór (bílá část), sojová omáčka 5 lžic, rybí omáčka 2 lžičky, víno bílé suché (voda) 0,5 - 1 dcl (podle toho, kolik chceme omáčky), solamyl 1/2 lžičky. Rýžové nudle..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí balíčky na špejli
Recept na Rybí balíčky na špejli: Rybí filety si prořízneme na větší plátky. V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a šťávu ze čtvrtiny citronu. Touto směsí natřeme připravené filety, zavineme je do rolek( uzlíků) a zpevníme špejlemi. Do kastrolu si nalijeme vodu, přidáme nastrouhanou kůru z druhé poloviny citronu a šťávu ze zbylého citronu. Do kastrolku vložíme pařáček, položíme na něj rybí balíčky, hrnec zakryjeme čistou utěrkou (/i papírovou) a přiklopíme poklicí. Na sporáku přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni paříme asi 15 min. V jiném hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní rýžové nudle a vaříme asi 2 min. Poté zcedíme a uchováme v teple. Mrkev, žampiony a pórek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka. Na širší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a necháme pár minut restovat (mrkev začne pouštět barvu). Poté přidáme žampiony, lehce promícháme a vlijeme omáčky a víno. Necháme dojít k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Přidáme pórek, promícháme, dochutíme dle potřeby a odstavíme z tepla. Omáčky má být jen troška a v ní křupavá zelenina. Na talíř dáme horké rýžové nudle, doprostřed dáme omáčku a nahoru položíme rybí balíčky.
Poznámka k receptu na Rybí balíčky na špejli: Inspiraci jsem čerpala z časopisu Kuchyně, ale recept jsem si přizpůsobila našim chutím. Kdo chce, může si do omáčky přidat kousek feferonky. Jídlo bylo šťavnaté, chutné, lehké a přitom krásně zasytilo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí balíčky na špejli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 17.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Rybí filety (měla jsem pangase) 2 ks po asi 150 g), citron čerstvý, sůl, olivový olej 1 lžíce, petrželka 5 snítek. Omáčka: oliv. olej 1 lžička, cibule malá, mrkev 1 větší, žampiony 3 ks větší, pór (bílá část), sojová omáčka 5 lžic, rybí omáčka 2 lžičky, víno bílé suché (voda) 0,5 - 1 dcl (podle toho, kolik chceme omáčky), solamyl 1/2 lžičky. Rýžové nudle.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí balíčky na špejli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí balíčky na špejli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí balíčky na špejli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|