|
Recept na Ryba v rosolu (gefilte fiš)
Recept na Ryba v rosolu (gefilte fiš) je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Ryba v rosolu (gefilte fiš) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
půl kapra + rybí hlava / skelet na vývar 1,5 cibule 1 velká mrkev 2 vejce (oddělené žloutky a bílky) strouhanka rozinky, sekané mandle sůl, pepř, cukr 2 balení plátkové želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ryba v rosolu (gefilte fiš)
Recept na Ryba v rosolu (gefilte fiš): Z kapří půlky okrájíme co nejvíc masa (pohodlnější je použít kapří filet, který už je vykostěný, ale zase je o něco dražší), maso rozemeleme (nebo rozmělníme nožem), kůži a hlavu/skelet dáme vařit zhruba v 1-1,5 litru vody spolu s celou mrkví, půlkou cibule, pár kuličkami pepře a trochou soli. Mleté maso smícháme s najemno pokrájenou půlkou cibule, strouhankou, žloutky, sekanými mandlemi, solí, cukrem (asi tak lžičku, podle chuti a množství),pepřem a sněhem z bílků. Strouhanku přidáváme podle potřeby, aby knedlíčky, které z této hmoty vytvarujeme, držely tvar. Vývar přecedíme a schováme z něj vařenou mrkev. Do horkého vývaru (těsně pod bodem varu) přidáváme knedlíčky a vaříme je 10 minut. Pak přidáme rozinky, poslední nakrájenou půlku cibule a mandle a ochutíme solí, cukrem a pepřem a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme namočenou želatinu a nakrájenou uvařenou mrkev. Nalijeme do misky a necháme ztuhnout.
Poznámka k receptu na Ryba v rosolu (gefilte fiš): Recept je převzatý z knihy Židovská kuchařka (Saxlová, Sýs). Chuť je trochu nezvyklá, ale všem, kdo mají rádi aspik a ryby, doporučuju :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ryba v rosolu (gefilte fiš), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kaja.f
- Datum vložení: 08.07.2010
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: půl kapra + rybí hlava / skelet na vývar 1,5 cibule 1 velká mrkev 2 vejce (oddělené žloutky a bílky) strouhanka rozinky, sekané mandle sůl, pepř, cukr 2 balení plátkové želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ryba v rosolu (gefilte fiš),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ryba v rosolu (gefilte fiš) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ryba v rosolu (gefilte fiš)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|