|
Recept na Rump steak v bylinkách
Recept na Rump steak v bylinkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Rump steak v bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kus Rump-steaku cca 350g, olivový olej, rozmarým, tymián, sůl, barevný pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rump steak v bylinkách
Recept na Rump steak v bylinkách: Steak z kvalitního hovězího masa potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a tymiánem a dáme do lednice klidně i přes noc. Několik hodin před přípravou jej vyndáme z lednice, aby měl steak pokojovou teplotu. Olej a bylinky z masa vytřeme dosucha papírovou útěrkou. Na opékání použijeme grilovací pánev, nebo kvalitní pánev s teflonovým dnem. Suchou pánev nahřejeme na stupeň 5-(pokud máme 6 stupňů na sporáku) a vložíme na ni maso. Na minutce si nastavíme 3-4 minuty podle tloušťky steaku. NESOLÍME!!! Během opékání do steaku nepícháme, neobracíme jej, nekontrolujeme spodek masa, necháme jej zvolna opékat. Po 4 minutách obrátíme a postup opakujeme. Hotový steak dáme na talířek. Dokud z něj vychází pára, necháme jej stát. Pak hrubě osolíme a opepříme z obou stran a teprve můžeme nakrojit na půlky, nebo na plátky. Jako příloha je vhodný opečený toast, popřípadě zelenina.
Poznámka k receptu na Rump steak v bylinkách: Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce. Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala:-) Pro lepší orientaci a hlavně pro ty, kteří se bojí stejně, jako já, připojuji video:-)) http://www.jaksetodela.cz/video/2230/grilovany-rum...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rump steak v bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 28.07.2013
- Počet porcí: 1-2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kus Rump-steaku cca 350g, olivový olej, rozmarým, tymián, sůl, barevný pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rump steak v bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rump steak v bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rump steak v bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|