|
Recept na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené)
Recept na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené) je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hladké mouky 250ml mléka 1cm plátek Hery nebo obdobného tuku 1 vejce 3/4 kostky čerstvého droždí špetka cukr 2KL soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené)
Recept na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené): Mouku prosijeme do mísy, osolíme a vyklepneme vajíčko. V kastrůlku si zahřejeme mléko s Herou tak, aby se nám Hera rozpustila a sejmeme ze zdroje tepla. Až bude mléko vlažné, rozdrobíme do něj kvasnice a přidáme špetku cukru. Necháme kvásek vzejít a pak ho přelijeme do mísy. Vypracujeme těsto, mělo by být trochu řidší než na knedlíky, a necháme ho vykynout. Poté těsto přendáme na pomoučenou plochu, vytvoříme buď dva velké kulaté rozpeky nebo malé, jak budeme chtít. Rozpeky by měly být před kynutím placaté o výšce cca 3cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 180C. Pečeme do zlatova. Můžeme z těsta usmažit také vdolky ( viz. foto).
Poznámka k receptu na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené): Velké rozpeky se u nás pečou k houbové omáčce a dušené mrkvi, malé k čočce nebo fazolím. Recept jsem podědila po babičce a mamince.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 25.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 500g hladké mouky 250ml mléka 1cm plátek Hery nebo obdobného tuku 1 vejce 3/4 kostky čerstvého droždí špetka cukr 2KL soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozpeky, rozpíčky nebo vdolky ( na sucho pečené i smažené)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|