|
Recept na Roštěnky na slanině
Recept na Roštěnky na slanině je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Roštěnky na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků nízkého roštěnce 150g prorostlé slaniny (Lopenická) hl. mouka, čerstvě mletý pepř čtyř barev ½ sáčku koření „Roštěnky“ od Avokáda ½ l masového vývaru (nebo kostka Masoxu) 3 větší cibule, sůl, vepřové sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roštěnky na slanině
Recept na Roštěnky na slanině: Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a bohatě posypeme z obou stran směsí koření na roštěnky. Necháme v chladu odležet. Mezitím si připravíme tlakový hrnec a dáme si do něj rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Cibule nakrájíme najemno a stejně tak nakrájíme na malé kostičky i slaninu. Společně je poté vložíme do rozpáleného sádla a promícháme. Opečeme do tmavší barvy a přidáme plátky roštěné, které z obou stran zlehka opečeme, jen aby se maso hezky zatáhlo a nepouštělo tolik šťávy. Podlijeme masovým vývarem (nemáme-li, použijeme kostku Masoxu). Tlakový hrnec uzavřeme a „tlakujeme“ 25 minut. Poté opatrně plátky masa vyjmeme a základ na omáčku lehce poprášíme lžicí hl. mouky. Necháme 10 minut provařit a poté omáčku rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka. Rozmixovanou omáčku scedíme přes sítko a vmícháme kousek másla pro zjemnění a lesk. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Maso opatrně vrátíme do hotové omáčky a podáváme s vařenou rýží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěnky na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 23.07.2013
- Počet porcí: 3 - 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 6 plátků nízkého roštěnce 150g prorostlé slaniny (Lopenická) hl. mouka, čerstvě mletý pepř čtyř barev ½ sáčku koření „Roštěnky“ od Avokáda ½ l masového vývaru (nebo kostka Masoxu) 3 větší cibule, sůl, vepřové sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěnky na slanině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěnky na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěnky na slanině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|