RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roláda ze selecího bůčku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roláda ze selecího bůčku, recepty Roláda ze selecího bůčku, Roláda, ze, selecího, bůčku


Recept na Roláda ze selecího bůčku

Recept na Roláda ze selecího bůčku je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Roláda ze selecího bůčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1ks selecí bůček,sůl, kmín Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce, šunková klobása, 100g vepřového sádla.

Roláda ze selecího bůčku
Zvětšit obrázek

Recept na Roláda ze selecího bůčku

Recept na Roláda ze selecího bůčku:
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám. Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody. Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.

Poznámka k receptu na Roláda ze selecího bůčku:
Jako přílohu jsem použil kočičák. Samozřejmě roláda je skvělá i po studenu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda ze selecího bůčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 27.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1ks selecí bůček,sůl, kmín Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli, mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce, šunková klobása, 100g vepřového sádla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda ze selecího bůčku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda ze selecího bůčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda ze selecího bůčku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist