|
Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael
Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Rizoto s hovězím masem alla Michael budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5kg zadního hovězího masa 150g rýže arborio 50ml bílého vína -suché 450ml hovězího vývaru 2 šalotky cca 20g čerstvého másla parmazán sůl česnek špetka šafránu špetka zázvoru 2 mrkve 1 petržel špetka sladké papriky čerstvé bylinky hovězí vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael
Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael: Hovězí maso: nejdříve si připravíme hovězí maso, které později vmícháme do rizota. Maso orestujeme na cibuli a špetce sladké papriky, jen mírně osolíme a dusíme do měkka. Maso nemusí mít, respektive nemělo by mít hodně výraznou chuť. Do rizota vkládáme maso s minimem šťávy. Rizoto: Šalotku, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel orestujeme na másle, přidáme nepropranou, neuvařenou! rýži, česnek a znovu krátce restujeme. Rýže se zatáhne a u toho do sebe absorbuje chuť restované zeleniny, přidáme víno, zasypeme trochou šafránu s jemně nastrouhaným zázvorem(zázvor jen na vůni), za stálého míchání počkáme až se víno odpaří a pokračujeme v podlévání vývarem. Vývar by měl být hovězí, silný a rozhodně bez dochucovadel typu masox apod. Za stálého míchání vaříme asi 20 min. Tato příprava není náročná, ale celou dobu je potřeba rýži míchat a nevzdálit se od ní. Doporučuji připravovat rizoto v hluboké pánvi, lépe se v ní odpaří jak víno, tak vývar, jde to rychleji než v hrnci. Poté co se rýže uvaří do měkka, vložíme hovězí maso a na zjemnění přidáme kousek másla. Rizoto podáváme v hlubokých talířích. Já mám rizoto na plytkém talíři jen proto, aby se lépe fotilo. Rýže by měla být na skus a vždy připravovaná a la minute, ohřívání ji ubere chuť.
Poznámka k receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael: Takto připravuji rizoto přátelům, pokud dělám rizoto s krevetami a opečenými mušlemi, použiji rybí vývar. Když dělám klasické italské, nejraději milánské rizoto, z ingrediencí vynechávám mrkev, zázvor, petržel, protože tam nepatří. Přidá se pouze šafrán.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto s hovězím masem alla Michael, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fabio
- Datum vložení: 04.01.2015
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 0,5kg zadního hovězího masa 150g rýže arborio 50ml bílého vína -suché 450ml hovězího vývaru 2 šalotky cca 20g čerstvého másla parmazán sůl česnek špetka šafránu špetka zázvoru 2 mrkve 1 petržel špetka sladké papriky čerstvé bylinky hovězí vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto s hovězím masem alla michael,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto s hovězím masem alla Michael
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|