|
Recept na Řízky extra křupavé
Recept na Řízky extra křupavé je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Řízky extra křupavé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí řízky, 5 lžic hladké mouky, 3 lžice škrobové moučky (Solamyl), 1 lžíce octa, 1 lžička prášku do pečiva, voda, sůl, česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řízky extra křupavé
Recept na Řízky extra křupavé: Řízky naklepeme a rozdělíme na menší kusy - asi tak 3 z jednoho prsního řízku. Osolíme, potřeme utřeným nebo granulovaným česnekem a necháme chvíli odležet. Mezitím si umícháme těstíčko na obalení (bez vajec!). Smícháme obě mouky s práškem do pečiva a zalejeme trochou vody smíchanou s octem. Prošleháme vidličkou a přidáváme další vodu, až má těstíčko konzistenci asi jako na lívance. Namáčíme v něm řízky a smažíme na rozpáleném oleji. Upečené odkládáme na papír.
Poznámka k receptu na Řízky extra křupavé: Ingredience dávám většinou od oka a v různých poměrech a vždy se povede. Kupodivu kypřící prášek není vůbec cítit, usmažený "obal" je velmi chutný, křupavý až chrastí. V původním receptu bylo: 10 lžic kukuřičné mouky, 5 lžic hl. mouky, 1 lžíce octa a 1 lžíce prášku do pečiva. Toto množství se mi zdálo na 4 řízky příliš velké a proto jsem si ho upravila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řízky extra křupavé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 17.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí řízky, 5 lžic hladké mouky, 3 lžice škrobové moučky (Solamyl), 1 lžíce octa, 1 lžička prášku do pečiva, voda, sůl, česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řízky extra křupavé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řízky extra křupavé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řízky extra křupavé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|