|
Recept na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Recept na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300-350 g rýže na risotto (Arborio, Vialone Nano apod.), 150-200 g pancetty (u nás v městě se špatně shání, koupila jsem prosciutto crudo), 2 svazky ředkviček, 1 střední šalotka, možno 1,5 dl bílého suchého vína, dobrý domácí vývar - zeleninový, kuřecí apod., olivový olej, sůl, petrželka nebo výhonky řeřichy (řeřicha nestihla naklíčit, ale byla by tam určitě moc dobrá), strouhaný sýr pecorino, kousek másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Recept na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou: Omyté ředkviky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké. Slaninu opékáme dokřupava, pak rozlámeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme suchou nepropláchnutou!! rýži, mícháme, až zesklovatí. Kdo má rád, zalije bílým vínem, nechá odpařit. Postupně po jednotlivých naběračkách přiléváme horký vývar, promícháme a necháme vsáknout. Takto vaříme, dokud není rýže téměř měkká (al dente), nesmí být suchá, ale krémová a šťavnatá. Do hotové rýže vmícháme ředkvičky, bylinky, máslo a část sýra, promícháme a na závěr vmícháme většinu z dokřupava upečené slaniny. Zbytkem slaniny a sýra posypeme porce na talíři.
Poznámka k receptu na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou: http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 22.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300-350 g rýže na risotto (Arborio, Vialone Nano apod.), 150-200 g pancetty (u nás v městě se špatně shání, koupila jsem prosciutto crudo), 2 svazky ředkviček, 1 střední šalotka, možno 1,5 dl bílého suchého vína, dobrý domácí vývar - zeleninový, kuřecí apod., olivový olej, sůl, petrželka nebo výhonky řeřichy (řeřicha nestihla naklíčit, ale byla by tam určitě moc dobrá), strouhaný sýr pecorino, kousek másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|