|
Recept na Řezy s krémem a povidly
Recept na Řezy s krémem a povidly je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Řezy s krémem a povidly budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 400 g polohrubé mouky, 4 žloutky, 200 g Hery, 100 cukr moučka, 200 ml zakysané smetany, půl prášku do pečiva, Krém: 300 ml mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce Solamylu (Maizeny) 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150-200 g másla Navrch: 4 bílky, povidla, 1 lžíce cukru písek, 1 lžíce pudinkového prášku, ořechy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řezy s krémem a povidly
Recept na Řezy s krémem a povidly: Suroviny na těsto zpracujeme dohromady, rozválíme na pečící papír na větší plech nebo 2 menší (ideálně se peče na 2 silikonových podložkách). Ušleháme pevný sníh z bílků a cukru, pak lehce vmícháme pudinkový prášek. Navrch syrového těsta namažeme povidla, na ně rozetřeme sněhovou hmotu a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C asi 15 min. Pokud máte možnost, pečte více zespodu, sníh se nahoře lehce připálí. Upečené těsto necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Svaříme mléko s moukou a škrobem na kaši, necháme vychladnout, pak s máslem a cukrem vyšleháme hladký krém. Pokud jsme pekli na 1 plechu celé těsto, tak ho rozpůlíme na dvě stejné části. Pak jednu část pomažeme krémem (na sníh a ořechy) a opatrně na ní položíme druhou část. Takže máme vrstvy: těsto-povidla-sníh-ořechy-krém-těsto-povidla-sníh-ořechy. Necháme trochu odležet a krájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Řezy s krémem a povidly: Krém je počítaný na celý plech (když pečete 2 plechy celkem). Pokud pečete jen jeden plech a pak rozříznete, krému je celkem dost, můžete dělat z poloviční dávky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řezy s krémem a povidly, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 16.01.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 400 g polohrubé mouky, 4 žloutky, 200 g Hery, 100 cukr moučka, 200 ml zakysané smetany, půl prášku do pečiva, Krém: 300 ml mléka, 1,5 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce Solamylu (Maizeny) 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150-200 g másla Navrch: 4 bílky, povidla, 1 lžíce cukru písek, 1 lžíce pudinkového prášku, ořechy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy s krémem a povidly,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řezy s krémem a povidly - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řezy s krémem a povidly
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|