|
Recept na Řecký slaný koláč s listovým špenátem
Recept na Řecký slaný koláč s listovým špenátem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Řecký slaný koláč s listovým špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 silnější plát listového těsta strouhanka 300 g listového baby špenátu 1 lilek 80 g rostlinného "másla" s chutí sýra (např.DELAcréme) 80 g fety nebo balkánského sýra 1 cibule 2-3 lžíce mléka 1 lžíce hotové jíšky 6 lžic strouhaného sýra typu parmazán 2 vejce 2 lžíce zakysané smetany 2 stroužky česneku podravka se středomořskými bylinkami nebo bylinková sůl olivový olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecký slaný koláč s listovým špenátem
Recept na Řecký slaný koláč s listovým špenátem: Lilek nakrájíme na asi 3mm tenké plátky, posolíme a necháme vypotit asi půl hodiny. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme rostlinný sýrový tuk a zesklovatíme na něm proužky cibule. Přidáme špenátové lístky, podlijeme malým množstvím mléka a necháme je zavadnout. Ochutíme podravkou nebo bylinkovou solí a zahustíme hotovou, například granulovanou jíškou, nebo tak, jak jsme zvyklí. Přisypeme rozdrobenou fetu, tři lžíce parmazánu a necháme vychladnout. Vajíčka rozšleháme se zakysanou smetanou a ochutíme je česnekem utřeným se solí. Prochladlý špenát se sýrem smícháme s vaječnou směsí. Solíme velmi opatrně nebo vůbec, protože sýry i bylinkové směsi jsou velmi slané a lilek si slanou chuť také částečně zachová. Vypocený lilek dobře osušíme a postupně opečeme v olivovém oleji dozlatova. Opečené plátky odkládáme na papírovou utěrku, abychom nechali odsát přebytečný olej. Listové těsto vyválíme na velikost vyššího pekáčku, do kterého ho umístíme tak, aby byl vytvořený okraj. Těsto propícháme vidličkou a posypeme vrstvičkou strouhanky, aby se nepromáčelo. Na strouhanku rozprostřeme špenátovou směs, na ni plátečky lilku a zasypeme zbylou částí parmazánu. Ihned vložíme do maximálně rozpálené trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč můžeme ještě posypat parmazánem, který se už nepeče, ale rozpustí se do lilku.
Poznámka k receptu na Řecký slaný koláč s listovým špenátem: Děkuji, jsem moc ráda, že takhle chutná..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecký slaný koláč s listovým špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 05.07.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 silnější plát listového těsta strouhanka 300 g listového baby špenátu 1 lilek 80 g rostlinného "másla" s chutí sýra (např.DELAcréme) 80 g fety nebo balkánského sýra 1 cibule 2-3 lžíce mléka 1 lžíce hotové jíšky 6 lžic strouhaného sýra typu parmazán 2 vejce 2 lžíce zakysané smetany 2 stroužky česneku podravka se středomořskými bylinkami nebo bylinková sůl olivový olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecký slaný koláč s listovým špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecký slaný koláč s listovým špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecký slaný koláč s listovým špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|