|
Recept na Řecký plněný lilek papoutsaki
Recept na Řecký plněný lilek papoutsaki je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Řecký plněný lilek papoutsaki budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lilky 500 g mletého masa (vepřové a hovězí) 1 cibule 4 lžíce sekaných rajčat v konzervě (nebo čerstvá, oloupaná a zbavená dužniny) 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky pepř sůl --- 500 ml plnotučného mléka 100 g másla 2 lžíce hladké mouky 1-2 vejce pepř sůl 1 lžička sušeného česneku --- 6 cherry rajčátek 300 g mozzarelly olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecký plněný lilek papoutsaki
Recept na Řecký plněný lilek papoutsaki: Lilky podélně rozkrojíme na poloviny a řezné plochy dobře posolíme. necháme asi půl hodiny vypotit. Cibuli nasekáme a opečeme ji na olivovém oleji dosklovata. Přidáme mleté maso, opečeme ho, osolíme a opepříme. Přidáme sekaná rajčata a petrželku. Polovinu mléka dáme do kastrolu, přidáme máslo a uvedeme k varu. Přilijeme druhou polovinu mléka, do kterého jsme rozmíchali hladkou mouku. Stále prošleháváme, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, celá vejce, odstavíme a stále mícháme až bešamel vychladne. Lilky osušíme a tlakem papírové utěrky se snažíme vymačkat přebytečnou tekutinu. Řezné plochy opečeme na olivovém oleji dozlatova. Necháme mírně zchladnout a pomocí lžíce zatlačíme dužninu dovnitř. aby vznikly "lodičky" k naplnění. Plníme masovou směsí, zalijeme bešamelem, poklademe plátky cherry rajčátek a posypeme hrubě strouhanou mozzarellou. Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a pečeme v pekáčku s olivovým olejem asi 40 minut.
Poznámka k receptu na Řecký plněný lilek papoutsaki: Recept pochází z webových stránek řecké taverny Olympos.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecký plněný lilek papoutsaki, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.04.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 lilky 500 g mletého masa (vepřové a hovězí) 1 cibule 4 lžíce sekaných rajčat v konzervě (nebo čerstvá, oloupaná a zbavená dužniny) 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky pepř sůl --- 500 ml plnotučného mléka 100 g másla 2 lžíce hladké mouky 1-2 vejce pepř sůl 1 lžička sušeného česneku --- 6 cherry rajčátek 300 g mozzarelly olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecký plněný lilek papoutsaki,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecký plněný lilek papoutsaki - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecký plněný lilek papoutsaki
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|