Recept na Řecký nákyp Pasticio
Recept na Řecký nákyp Pasticio je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Řecký nákyp Pasticio budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 cibule půl svazku petrželky 2 lžíce oleje 400g mletého masa (hovězí, vepřový) Plechovka loupaných rajčat sůl pepř paprika trochu skořice 300g makaronů a nebo kolínek 40g strouhaného parmazánu Bešamelová omáčka 30g másla 30g hladké mouky 250ml mléka 200ml zeleninového vývaru sůl pepř muškátový květ (drcený) 2 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecký nákyp Pasticio
Recept na Řecký nákyp Pasticio: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400g mletého hovězího masa a za stálého míchání zprudka opečeme. K masu přidáme plechovku (425ml) loupaných rajčat a lžíci protlaku. Směs okořeníme solí, pepřem, paprikou a trochou skořice. Přidáme petrželku a mírně vaříme 15 minut. Kusy rajčat nakrájíme lžicí. Necháme vychladnout. Do osolené vroucí vody vložíme 300g makaronů a uvaříme je podle návodu na obalu. Těstoviny slijeme, zchladíme je studenou vodou a necháme okapat. Potom je smícháme s 40g strouhaného parmazánu. Na bešamelovou omáčku rozpustíme 30g másla. Vmícháme 30g hladké mouky a necháme ji zpěnit. Postupně přilijeme 250ml mléka a 200ml zeleninového vývaru. Omáčku vaříme asi 3 minuty. Občas mícháme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem. Hrnec odstavíme. Dvě vejce rozkvedláme se 2 lžicemi studené vody a vmícháme do omáčky. Formu vymažeme, rozprostřeme do ní polovinu makaronů a na ně masovou směs. Maso překryjeme zbylými makarony a nákyp rovnoměrně potřeme bešamelovou omáčkou. Navrch nasypeme 35g strouhaného parmazánu. Nákyp pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 minut.
Poznámka k receptu na Řecký nákyp Pasticio: Tento recept mám z časopisu Tyna. nedávala jsem parmazán a místo rajčat jsem dala kečup ve skleněné lahvi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecký nákyp Pasticio, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mamkapavla (Pavlína Hujerová)
- Datum vložení: 13.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 cibule půl svazku petrželky 2 lžíce oleje 400g mletého masa (hovězí, vepřový) Plechovka loupaných rajčat sůl pepř paprika trochu skořice 300g makaronů a nebo kolínek 40g strouhaného parmazánu Bešamelová omáčka 30g másla 30g hladké mouky 250ml mléka 200ml zeleninového vývaru sůl pepř muškátový květ (drcený) 2 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecký nákyp pasticio,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecký nákyp Pasticio - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecký nákyp Pasticio
|
|