Recept na Řecké opečené brambory
Recept na Řecké opečené brambory je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Řecké opečené brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg nových brambor s pěknou slupkou 2 malé křehké cukety svazek zelené cibulky 100 g černých oliv 100-150 g balkánského sýra nebo fety několik sušených rajčat v oleji (nemusí být) 4 neoloupané stroužky česneku olivový olej pepř sůl čerstvý tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecké opečené brambory
Recept na Řecké opečené brambory: Brambory i se slupkou umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka. Když jsou brambory téměř měkké (cca 20 minut), přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtkolečka, šikmé proužky cibulky a opékáme ještě asi 5 minut. Na závěr přidáme kostičky sýra, půlky oliv, případně okapaná sušená rajčata a teprve nyní osolíme a opepříme. Prohřejeme a podáváme horké.
Poznámka k receptu na Řecké opečené brambory: Tak jsem dělala a je to výborné. Dá se jíst i za studena
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecké opečené brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 22.09.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg nových brambor s pěknou slupkou 2 malé křehké cukety svazek zelené cibulky 100 g černých oliv 100-150 g balkánského sýra nebo fety několik sušených rajčat v oleji (nemusí být) 4 neoloupané stroužky česneku olivový olej pepř sůl čerstvý tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecké opečené brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecké opečené brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecké opečené brambory
|
|