|
Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rebarborový koláč se sněhovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g tuku (Hera máslo), 125 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 150 g hrubé mouky, 70 g škrobové moučky (Solamyl), 1 lžička prášku do pečiva Na povrch: 500 g rebarbory, 150 g cukr krupice, 50 g ořechů nebo mandlí, lžička citronové šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí: Tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme 3 žloutky a 2 celá vejce, nakonec vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. Troubu vyhřejeme na 160 °C, těsto naplníme do kulaté formy o průměru asi 26 cm, nebo na polovinu většího plechu, posypeme očištěnou rebarborou pokrájenou asi na 2 cm a dáme na 15 min zapéct, až začne růžovět. Mezitím si ze zbylých 3 bílků ušleháme s cukrem a citronem tuhý sníh a pak zvolíme jednu ze 2 variant: - přidáme strouhané ořechy, lehce zamícháme a zdobičkou nastříkáme na právě zapečený koláč - sníh rozetřeme po celé ploše a na povrchu ho zasypeme mandlovými lupínky Koláč rychle vrátíme do trouby a zapečeme dalších asi 10 min, až sněhový povrch zrůžoví.
Poznámka k receptu na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí: Tento koláč můžeme udělat i s jinými druhy ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč se sněhovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 07.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 150 g tuku (Hera máslo), 125 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 150 g hrubé mouky, 70 g škrobové moučky (Solamyl), 1 lžička prášku do pečiva Na povrch: 500 g rebarbory, 150 g cukr krupice, 50 g ořechů nebo mandlí, lžička citronové šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč se sněhovou čepicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|