|
Recept na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Recept na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové - dia.
K přípravě Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lžíce olivového oleje 2 velké bílé cibule ½ lžičky krupicového cukru 1 hrnek quinoy 2 hrnky zeleninového vývaru ½ hrnku zlatých rozinek ½ lžičky estragonu (dala jsem provensálské koření) sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Recept na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí: Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut). Asi v polovině restování přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Když je cibule měkká a zlatavá, přidáme omytou a scezenou quinou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, až než začne praskat. Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a estragon a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 15-20 minut, než se vsákne všechna voda. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí: Inspiraci jsem čerpala z internetových stránek firmy Sun-Maid, asi nejslavnějšího amerického výrobce sušeného ovoce: http://www.sunmaid.com. Quinoa má mírně oříškovou chuť a v kombinaci s karamelizovanou cibulkou je opravdu výborná. Navíc je plná vitamínů a důležitých živin. Ke koupi je u nás např. v DM drogerii nebo v prodejnách se zdravou výživou. Quinoa patří mezi tzv. pseudoobilniny. Neobsahuje lepek, proto ji do jídelníčku mohou zařadit i celiaci. Je velmi bohatá na nejrůznější cenné látky, minerály i vitamíny. Vyrábí se z ní i mouka. Jedná se o drobné kuličky vzhledově podobné jáhlám. Příprava je velmi jednoduchá - promytá quinoa se vaří ve dvojnásobném množství tekutiny 15 minut, poté se může nechat pět minut "dojít" pod pokličkou. Lze ji připravovat na slano i na sladko. Je výborná jako příloha k masům i na různé variace "rizota". Jedná se sice o dražší surovinu (250 g kolem 40 Kč), ale určitě se vyplatí do ní investovat. V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu). Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 08.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové - DIA
- Suroviny: 2 lžíce olivového oleje 2 velké bílé cibule ½ lžičky krupicového cukru 1 hrnek quinoy 2 hrnky zeleninového vývaru ½ hrnku zlatých rozinek ½ lžičky estragonu (dala jsem provensálské koření) sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|