|
Recept na Punčové řezy jako z cukrárny
Recept na Punčové řezy jako z cukrárny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Punčové řezy jako z cukrárny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky. 2.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky, špetka červené potravinářské barvy Na potření rybízová marmeláda a cukrový rozvar: 250 ml vody krátce povařit s 350 g cukru a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové a rumové aroma Poleva: moučkový cukr, trocha teplé vody, citrónové šťávy a škrobu (solamylu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Punčové řezy jako z cukrárny
Recept na Punčové řezy jako z cukrárny: Vejce ušleháme s cukrem do husté, světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2.plát obarvíme barvou a na dvou plechách upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1.světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát. Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3h provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Punčové řezy jako z cukrárny: Chutnají jako ty kupované :-) Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší - http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Punčové řezy jako z cukrárny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 12.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: 1.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky. 2.plát: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 100 g polohrubé mouky, špetka červené potravinářské barvy Na potření rybízová marmeláda a cukrový rozvar: 250 ml vody krátce povařit s 350 g cukru a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové a rumové aroma Poleva: moučkový cukr, trocha teplé vody, citrónové šťávy a škrobu (solamylu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na punčové řezy jako z cukrárny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Punčové řezy jako z cukrárny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Punčové řezy jako z cukrárny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|