|
Recept na Ptáčci jinak
Recept na Ptáčci jinak je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Ptáčci jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 ks hovězích plátků 1 ks karotky 1 ks žlutého tuřínu-karotky (gelbe rübe) anebo petržel 100 g slaniny 2 nakládané okurky 2 cibule 8 kaparů 3-4 PL oleje 20-30g hl. mouky 3-4 PL zakysané smetany 4 dcl vývaru Pepř Sůl Estragonovu hořčici (lze koupit v tubě - Estragonsenf) příp. plnotučnou Hl. mouku na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ptáčci jinak
Recept na Ptáčci jinak: Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky a slaninu. Do každého plátku zabalíme po jednom kuse od zeleniny, okurky a slaniny. Zabalíme jako roládu a zafixujeme (špejlemi, párátky, nití či jinak). Každou roládu popřášíme moukou. V hrnci rozpálíme olej, opečeme rolády a vyjmeme. Poté opečeme nakrájenou cibuli do měkka. Zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalijeme vývarem (příp. vodou s bujónovou kostkou). Kapary nasekáme a přidáme do hrnce spolu s roládami. Dusíme v přikrytém hrnci cca 1 hod. (dle potřeby). Poté rolády vyjmeme, v příp. potřeby přidáme trochu mouky do zakysané smetany a spolu promícháme. Zakysanou smetanu přimícháme do omáčky, provaříme a propasírujeme. Můžeme dochutit hořčicí, solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Ptáčci jinak: Mouku do zakysané smetany přidejte jen v případě, že omáčka bude řídká. Jinak stačí do omáčky přidat pouze smetanu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ptáčci jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vyborna
- Datum vložení: 04.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 ks hovězích plátků 1 ks karotky 1 ks žlutého tuřínu-karotky (gelbe rübe) anebo petržel 100 g slaniny 2 nakládané okurky 2 cibule 8 kaparů 3-4 PL oleje 20-30g hl. mouky 3-4 PL zakysané smetany 4 dcl vývaru Pepř Sůl Estragonovu hořčici (lze koupit v tubě - Estragonsenf) příp. plnotučnou Hl. mouku na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ptáčci jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ptáčci jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ptáčci jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|