|
Recept na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
Recept na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 pstruzi 200 gramů anglické slaniny 150 ml smetany 60 gramů uzeného strouhaného sýra /nebo jiný sýr/ 2 větší žampióny 4 šalotky 1 +1/2 PL hladké mouky 80 gramů másla čerstvý pepř citrón, sůl, česnek, +bylinky /tymián, kopr, estragon, majoránka, pažitka/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
Recept na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou: Pstruhy očistíme, omyjeme, vykostíme, rozdělíme na filety, pak je prosolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V hrnku si rozšleháme mouku, smetanu a na hrubo nastrouhaný sýr. Na větší pánvi nebo v hrnci osmažíme na másle pokrájené šalotky, přidáme nakrájené plátky žampiónů, které orestujeme a podusíme. Když jsou žampiony měkké, přidáme rozšlehanou smetanu s moukou, kam vsypeme i na hrubo nastrouhaný sýr, dál vmícháme pokrájené bylinky a mícháme tak dlouho, až získáme hustou směs, podobnou smaženici. Směs dochutíme solí a pepřem, poklademe ji na filety a stočíme je do tvaru „zavináče" a nakonec vše ještě posypeme rybím kořením. Poté zabalíme takto naplněné a zavinuté filety do plátků slaniny. Ryby pak ještě zpevníme párátky, posypeme bylinkami, pokrájenou šalotkou, česnekem a dáme vše zapéci do pekáčku, vymazaného máslem, pak při pečení přidáme ev. malinko vývaru. Když jsou filety s náplní dobře propečené, podáváme je s opečeným bramborem a oblohou. Zůstane nám i výborná šťává i s jemnou houbovo-sýrovu chutí.
Poznámka k receptu na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou: Filety naplněné touto směsí jsou dost syté, tak se může udělat i více porcí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 12.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 pstruzi 200 gramů anglické slaniny 150 ml smetany 60 gramů uzeného strouhaného sýra /nebo jiný sýr/ 2 větší žampióny 4 šalotky 1 +1/2 PL hladké mouky 80 gramů másla čerstvý pepř citrón, sůl, česnek, +bylinky /tymián, kopr, estragon, majoránka, pažitka/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|