|
Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-7 brambor (podle velikosti brambor a počtu strávníků) 1 cibule čerstvá nebo mražená zelenina (mrkev, kukuřice, pórek, brokolice, hrášek atd - kdo co má rád...) špenát - nejlepší je samozřejmě listový a čerstvý, ale já měl, bohužel, jen 1/2 balení toho mraženého protlaku) máslo 1/2 kostičky masoxu 2-x stroužků česneku (podle chuti a země původu) 2 vejce na tvrdo 2 velké hrsti oblíbených hub nebo žampionů 1 hermelín koření - já jsem dal pepř, sůl, grilovací koření, drcený kmín, trochu vegety, trochu směsi na čínu a na špičku nože zázvoru) tuk na vymazání strouhanka na vysypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem: Omyté brambory vaříme ve slupce do "skoroměkka" - dojdou v troubě (Do vody rád přidávám i libeček, pažitku, kmín a 2 lžičky soli. I přes tu slupku brambory chytnou lepší chuť). Během varu brambor si na másle zlehka osmažíme na kolečka nebo půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu (kdo chce, může i na kostičky nakrájený salám nebo dokonce maso), houby a špenát, společně osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme, podlijeme malým množstvím vody a hodíme k tomu masox. Tak 10 minutek dusíme pod pokličkou do měkka. Pak vodu necháme vysmažit a odstavíme. Teprve pak nastrouháme nebo nadrtíme česnek (když ho přidáte do něčeho, co se vaří, tak se jeho chuť zpravidla vypaří, takhle je to silnější a lepší). Brambory oloupeme a nakrájíme asi tak na půl až 1 cm silná kolečka, která v míse opatrně promícháme dohromady s na kostičky nakrájenými vejci na tvrdo a připravenou směsí. Raději ještě ochutnáme, popřípadě dochutíme. Jsme-li spokojeni, přesuneme směs do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a zlehka "uplácáme", lépe řečeno utemujeme vařečkou. Hermelín nakrájíme natenko tak, aby nám vyšel na rovnoměrné zakrytí celého povrchu. No, a už nezbývá nic, než přiklopit víko, otevřít troubu a péci na plný plyn zhruba 30 - 40 minut a na středním roštu do zezlátnutí sýra. Stupně Vám neřeknu, mám obyčejnou plynovou troubu. Doufám, že Vám bude chutnat, já jsem zrovna dojedl, a myslím, že špatné to není. Podobných receptů je jistě spousta, jsou to takové FrBr trochu jinak, takzvaně, když máte v lednici vymeteno a dali byste si přeci jen něco malinko nevšedního a v mrazáku, v takzvaných železných zásobách, najednou objevíte nevídané poklady :D. Recept jsem psal polopaticky, aby si jej mohli uvařit i začátečníci ;) Za komentáře a případné bodíky děkuji :) P. S.: Omluvte, prosím, sníženou kvalitu fotografií, foceno telefonem ;)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bouma.music (Jan Bouma)
- Datum vložení: 30.07.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 4-7 brambor (podle velikosti brambor a počtu strávníků) 1 cibule čerstvá nebo mražená zelenina (mrkev, kukuřice, pórek, brokolice, hrášek atd - kdo co má rád...) špenát - nejlepší je samozřejmě listový a čerstvý, ale já měl, bohužel, jen 1/2 balení toho mraženého protlaku) máslo 1/2 kostičky masoxu 2-x stroužků česneku (podle chuti a země původu) 2 vejce na tvrdo 2 velké hrsti oblíbených hub nebo žampionů 1 hermelín koření - já jsem dal pepř, sůl, grilovací koření, drcený kmín, trochu vegety, trochu směsi na čínu a na špičku nože zázvoru) tuk na vymazání strouhanka na vysypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|