|
Recept na Pravé valašské frgály
Recept na Pravé valašské frgály je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Pravé valašské frgály budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 700 g polohrubé mouky - 120 g tuku (Hera) - 80 g cukru - 3 žloutky - 1/4 l mléka - sůl - 50 g kvasnic Náplně: tvarohová - 2 kostky měkkého tvarohu - mletý cukr - vanilkový cukr - vanilkový pudink Vše dáváme podle chuti. povidlová - povidla - příp. cukr pro doslazení či mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá Drobenka: - máslo - hrubá mouka - mletý cukr Vše zpracujeme, dokud nám nevznikne sypká hmota. Ingredience jsem dávala od oka, nepracuji s žádnými konkrétními poměry.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pravé valašské frgály
Recept na Pravé valašské frgály: 1. Do vlažného osoleného (špetka soli) a oslazeného (cca 10 g mletého cukru) mléka rozdrobíme kvasnice a necháme udělat kvásek. 2. Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, přidáme 3 žloutky, rozpuštěný tuk a kvásek. Těsto zpracujeme, přikryjeme a necháme kynout. 3. Po cca hodině kynutí těsto rozdělíme na 4 části a každou zvlášť prohněteme. Těsto vrátíme zpět a necháme dále kynout. 4. Po dostatečném vykynutí (já počkala asi další 1,5 hodiny) si jednotlivé části těsta rozválíme a natřeme náplní (tvarohová, maková, povidlová, hrušková). Posypeme drobenkou a ještě před pečením pokapeme rozpuštěným máslem (může být s rumem) a kraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem. 5. Frgály pečeme do té doby, než jsou kraje dozlatova upečené. Po vytažení potřeme kraje máslem a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Pravé valašské frgály: Děkuji za odpověď.. :) Tak snad se to nějak podaří.!! :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravé valašské frgály, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kriss
- Datum vložení: 30.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: - 700 g polohrubé mouky - 120 g tuku (Hera) - 80 g cukru - 3 žloutky - 1/4 l mléka - sůl - 50 g kvasnic Náplně: tvarohová - 2 kostky měkkého tvarohu - mletý cukr - vanilkový cukr - vanilkový pudink Vše dáváme podle chuti. povidlová - povidla - příp. cukr pro doslazení či mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá Drobenka: - máslo - hrubá mouka - mletý cukr Vše zpracujeme, dokud nám nevznikne sypká hmota. Ingredience jsem dávala od oka, nepracuji s žádnými konkrétními poměry
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravé valašské frgály,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravé valašské frgály - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravé valašské frgály
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|