|
Recept na Potahovaný dort krteček
Recept na Potahovaný dort krteček je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Potahovaný dort krteček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUSY: 2 velké + 1 malý (korpusy celkem z 15ti vajec) suroviny na 1 velký: 6 vajec 120 g cukru 20 g kakaa 70 g hladké mouky 15 g solamylu + mouka dle velikosti vajec ------------------- PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 500 ml smetany na šlehání 70 g cukru 50 g kakaa ------------------- MODELOVACÍ HMOTA: FALEŠNÝ MARCIPÁN 300 g moučkového cukru 150 g sušeného mléka 1 lžička oleje 2 lžičky medu 1 lžička mandlové tresti trochu vody potravinářská barviva ------------------- ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: 2 čokolády na vaření 5 lžic medu ------------------- rum na pokapání korpusů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Potahovaný dort krteček
Recept na Potahovaný dort krteček: KORPUS: Ušleháme bílky s cukrem do hustého sněhu, opatrně vmícháme žloutky, prosetou mouku, solamyl a do 1/2 kakao. Do středu vymazané a vysypané formy klademe střídavě světlé a tmavé těsto až do jeho vypotřebování. Pečeme v předehřáté troubě na 200C. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: Svaříme smetany s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne a vyšleháme. MODELOVACÍ HMOTA: Důkladně prosejeme cukr a mléko na vál. Přidáme olej, med a mandlovou tresť. Po kapkách přidáváme vodu a vypracujeme hmotu konzistence podobnou plastelíně. Pokud je tuhá, namočíme si ruce a propracujeme, pokud je tomu naopak, přidáme prosetý cukr. Podle potřeby obarvíme potr. barvami. Můžeme podsypávat prosetým solamylem. ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, poté na chvíli odstavíme a opět zahřejeme. Po lžících přidáme med a až bude hmota hladká necháme ji trochu vychladnout. Hmotu zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. Pokud ztuhne moc, stačí ji dát na chvilinku do mikrovlnky. POSTUP: Upečeme si požadované korpusy, prořízneme, každý plát pokapeme rumem, potřeme šlehačkou (i strany dortu) a necháme pořádně vychladit do druhého dne. Potáhneme čokoládovou hmotou (já jsem ten malý korpus potáhla modrou modelovací hmotou- jako voda:)) Dále ozdobíme dle fantazie vykrajovaným marcipánem, svíčkami atd..
Poznámka k receptu na Potahovaný dort krteček: zdroje: modelovací hmota: www.mamincinyrecepty.cz, modelovací čokoláda: fórum dortomanie.cz Je to můj první potahovaný dort, není dokonalý, ale hlavně že dobrý:)) Dělala jsem ho mé malé sestřičce k druhým narozeninám..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Potahovaný dort krteček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ssimusshka (Simča)
- Datum vložení: 07.02.2010
- Počet porcí: 25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUSY: 2 velké + 1 malý (korpusy celkem z 15ti vajec) suroviny na 1 velký: 6 vajec 120 g cukru 20 g kakaa 70 g hladké mouky 15 g solamylu + mouka dle velikosti vajec ------------------- PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 500 ml smetany na šlehání 70 g cukru 50 g kakaa ------------------- MODELOVACÍ HMOTA: FALEŠNÝ MARCIPÁN 300 g moučkového cukru 150 g sušeného mléka 1 lžička oleje 2 lžičky medu 1 lžička mandlové tresti trochu vody potravinářská barviva ------------------- ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: 2 čokolády na vaření 5 lžic medu ------------------- rum na pokapání korpusů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na potahovaný dort krteček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Potahovaný dort krteček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Potahovaný dort krteček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|